Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Til kamp mod trist corona-jul: Birthe sender 33 buketter og chokolade til plejecenter

Birthe Larsen skal selv fejre jul sammen med sin søn, der bor inden for kommunegrænsen, men hun tænker på de mange ældre, der måske kommer til at sidde alene i år på grund af restriktioner på plejecentrene. Foto: Thomas Gregersen
Med udsigten til en trist corona-jul for mange af de ældre på plejecenter Søbo i Bogense, har Birthe Larsen sendt en blomsterbuket og en rød hjerteformet æske chokolade til hver af centrets beboere.
Annonce

Bogense: Lige siden 75-årige Birthe Larsen for fem år siden selv var indlagt til genoptræning på plejecenter Søbo i Bogense, har hun ønsket på en eller anden måde at få sagt tak for den behandling, hun fik under indlæggelsen.

Med udsigten til en corona-ramt jul, hvor mange af beboerne måske ikke får mulighed for at se familien, skulle det være nu, synes hun.

- Jeg kom slemt til skade ved en trafikulykke i 2015, hvor jeg var indlagt på Søbo i halvanden måned. Imens jeg var indlagt, døde min mand. Det var en frygtelig omgang, men de ansatte på Søbo hjalp mig både med at komme igennem skaderne fra ulykken, og de hjalp mig med meget af det, jeg pludselig skulle sørge for i forbindelse med min mands begravelse, fortæller Birthe Larsen.

I årene siden har Birthe Larsen inderligt ønsket, at kunne få sagt et ordentligt tak for hjælpen.

Annonce

Gik til blomsterhandleren

- Jeg har tænkt på det mange gange, hvor det så aldrig er blevet til noget. Men jeg vågnede forrige nat og tænkte: Nu skal det være til jul, fortæller Birthe Larsen.

Så tirsdag formiddag gik hun ind til blomsterhandler Jette Pedersen i Blomster til Alt og bestilte buketter og chokolade til alle beboere på plejecentret.

Jette Pedersen binder julebuketter på højtryk de sidste dage op til højtiden. Nu skal 33 af dem bringe juleglæde på Søbo. Foto: Thomas Gregersen

- Der er 30 beboere, og så har jeg bestilt en stor buket til hver af plejecentrets tre fællesstuer, fortæller Birthe Larsen.

Birthe Larsen har selv måttet lægge andre planer for julen, fordi hendes datter i Randers ikke vil risikere at tage smitte med hjem, og barnebarnet i Odense kan heller ikke krydse kommunegrænsen. Så Birthe Larsen holder jul sammen med sin søn, der bor i Særslev.


Efter jeg er blevet alene, sidder jeg jo selv alene mange aftener. Så jeg kan godt sætte mig ind i, hvordan beboerne på Søbo må have det, når de ikke kan se deres kære i højtiden. Det er et stort savn, der er svært at overvinde.

Birthe Larsen


- Efter jeg er blevet alene, sidder jeg jo selv alene mange aftener. Så jeg kan godt sætte mig ind i, hvordan beboerne på Søbo må have det, når de ikke kan se deres kære i højtiden. Det er et stort savn, der er svært at overvinde, fortæller Birthe Larsen, der nu selv er ved at komme sig ovenpå en blodprop i hjernen, som ramte hende under den første corona-nedlukning i april.

- Det har taget nogle kræfter, men med lidt god vilje går det jo, siger hun.

De mange julebuketter og chokoladen bliver leveret til plejecentret lillejuleaftens dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce