Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Brugtbilssalget holdes i  gang på afstand

Indehaver Morten Olsen stod foran at skulle lancere virksomhedens seneste skud på stammen af fabriksnye elbiler - kinesiske Maxus - da anden nedlukning ramte i november. Nu må markeringen vente, til det igen bliver muligt. Foto: Thomas Gregersen
Trods en række restriktioner for brugtbilssalget, klarer Fyns Bilsalg sig igennem uden lønkompensation. Indehaver Morten Olsen står i en situation, hvor han ikke kan sende nogle af sine medarbejdere hjem.
Annonce

Bogense: Da januars lønregnskab forleden rullede ud af printeren hos Fyns Bilsalg i Bogense var der ikke mindre end 41 lønnumre på listen fordelt på 18 fuldtidsansatte samt deltids- og ungarbejdere.

For indehaver Morten Olsen har det ikke været en mulighed at få del i de eksisterende lønkompensationsordninger under corona, fordi det ville kræve, at han sendte 30 procent af medarbejderne hjem.

- Det har vi ikke ønsket af hensyn til vores personale og vi ville heller ikke have haft mulighed for det i forhold til at få dagligdagen til at fungere. Selvom vi måske ender med kun at sælge 30-40 procent af de brugte biler, vi sælger i en normal januar, klarer vi os igennem og skal ikke klage i forhold til de mange, der må holde lukket. De vilkår, vi lever under, er de samme for hele branchen lige nu, siger Morten Olsen.

Det er ikke alle restriktioner, der umiddelbart giver mening for ham, men firmaet følger selvfølgelig  alle - for både at passe på kunder og medarbejdere.

Blandt andet må privatkunder gerne komme i værksted, indskrivning og kiosk, men ikke i bilsalget. Det må erhvervskunderne til gengæld stadig, forklarer han.

Annonce

Fremviser bil på video

For privatkunderne tilbyder Fyns Bilsalg i stedet, at kunderne i første omgang kan bestille en videofremvisning af den bil, de er interesseret i. Hvis kunden derefter vil prøvekøre bilen, mødes han med sælgeren et neutralt sted, hvor det kan lade sig gøre. Derefter tages selve salgssnakken over telefon og mail.

- Vi har i denne uge haft købere fra både Randers og Horsens, der havde fundet os på nettet. Og vi følger selvfølgelig alle restriktioner med mundbind og spritter nøgle og bil af både før og efter. Brugtbilssalg handler meget om tillid og troværdighed. Den del er  blevet sværere, når vi ikke kan invitere indenfor til en snak og vise virksomheden frem, siger Morten Olsen, der derfor har fået produceret en lille folder, som sælgeren kan aflevere til kunden.

Fyns Bilsalg har udover brugte biler også nyvognssalg af Isuzus arbejdsbiler og flere modeller fra den kinesiske elbilproducent Maxus.

Elbilerne skulle have været lanceret allerede sidste år, men det er indtil videre udsat, til en mere normal hverdag vender tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kyndelmisse

Annonce