Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Cabaret: Sangskat i nordisk sommernat

Betty Glosted og Kim Hammelsvang står på scenen i en cabaret, der binder 22 nordiske sange og viser sammen i en handling. Foto: Thomas Gregersen
Lørdag aften gik de to kendte fynske skuespillere på scenen til årets premiere i Café 44 i Bogense. Bogense Sommercabaret er i gang under titlen "I den nordiske sommernat", der spiller frem til 13. september.
Annonce

Bogense: Kunst og intimitet er i den grad kogt ned til et koncentrat, når Betty Glosted og Kim Hammelsvang leverer en både glad og alvorlig kabaret med 22 nordiske sange og viser.

- Det er klart, at coronaen på en eller anden måde skal kaste sin irriterende skygge, for det gør den både på forestillingen og på vilkårene i salen. Tidligere år har vi haft 77 gæster klemt sammen til kabareten, men i år må der kun være 26 i salen pr. forestilling. Derfor er vi heller ikke så lang tid om at melde udsolgt til den enkelte forestilling, så man skal skynde sig, fortæller Kim Hammelsvang.

Når man spiller på en lille scene i Bogense, så følger der nogle lidt andre opgaver med som skuespiller. Der skal både laves scene, sættes lys op og vaskes gulv. Det er også Betty Glosted og Kim Hammelsvang, der har udvalgt sangene og sat forestillingen sammen. Betty Glosted har oversat til dansk og Ulf Starup har arrangeret det hele til sit lille enmands kapelorkester. Foto: Thomas Gregersen

Det er 12. gang han står på scenen i Café 44, og mens Ulf Starup har akkompagneret forestillingen i hele 16 år, er det første gang for Betty Glosted.

- Jeg har været her som tilskuer nogle gange og set Kim, og jeg synes, det er en meget spændende og intim oplevelse fra den side af scenekanten, fortæller Betty Glosted.


- Jeg har været her som tilskuer nogle gange og set Kim, og jeg synes det er en meget spændende og intim oplevelse fra den side af scenekanten

Betty Glosted


De to erfarne skuespillere har tidligere arbejdet sammen flere gange - blandt andet på Odense Teater.

Annonce

Et sted i en bjælkehytte

Årets forestilling udspiller sig i en bjælkehytte et ikke nærmere defineret sted i Norden, men ud over det vil holdet ikke afsløre så meget af handlingen.

- Vi har arbejdet på forestillingen i lang tid, skrevet sammen og talt i telefon i mange timer - og så har vi hver især fundet nogle nordiske sange og viser, vi mente, der kunne bruges. Det har ikke været bevidst, men på en eller anden måde er vi nået frem til en række sange, der stort set allesammen stammer fra 1970'erne, fortæller Kim Hammelsvang.

Det er første gang Betty Glosted står på scenen i Bogense, men det sker sammen med to erfarne herrer, der har været med i henholdsvis 12 og 16 år. Foto: Thomas Gregersen

- Nu har man jo set i det sidste halve år, hvordan fællessangen kan røre folk og den samhørighed sangen kan give. Det er det, vi gerne vil nå med forestillingen, indskyder Betty Glosted.

Annonce

Kan skeje lidt ud

Cabaretholdet er begejstret for de utraditionelle rammer i den lille nordfynske teatersal.

- Jeg nyder det sindssygt meget. Man kan lege og skeje lidt ud. Det bliver en speciel form og det bliver ikke helt ens hver eneste aften, fortæller hun.

Forestillingen byder blandt andet på fortolkninger af Annas ballader, Lil Lindfors, Poul Dissing og svenske Povel Ramel.

- Publikum kan nok kende alle sangene, men alligevel vil de opleve nogle fortolkninger og en sammenhæng, der vil overraske dem. Nogle af sangene vil snakke sammen og svare hinanden, selvom de aldrig var tænkt på den måde, siger Kim Hammelsvang.

Når man optræder for 26 mennesker i stedet for 1000 på Det Ny Teater, så byder skuespillerlivet også på gulvvask, vinduespudsning og fjernelse af edderkoppespind, som var en del af fredagens sidste forberedelser.

- Men vi arbejder også stadig med forestillingen og retter til med ændringer helt frem til premierestarten, griner Betty Glosted.

I den Nordiske Sommernat

Forestillingen kan opleves på følgende dage:

August: 22. premiere - 23. klokken 15.00 - 26. kl. 20.00 - 27. kl 20.00 - 28. kl. 20.00 - 29. kl 15.00

September: 2. kl. 20.00 - 3. kl. 20.00 - 4. kl. 20.00 - 5. kl. 15.00 - 6. kl. 15.00 - 9. kl. 20.00 - 10. kl. 20.00 - 11. kl. 20.00 - 12. kl. 15.00  og den 13. kl. 15.00

Der er mulighed for at forlænge med et par ekstraforestillinger, hvis der er interesse.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Annonce