Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Castor sejler igen efter 1. august

Trækibet Castor er oprindeligt bygget som fiskegalease i Esbjerg i 1937. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det er snart to år siden, der udbrød brand på det gamle nordfynske træskib Castor. I øjeblikket varetages sommersejladserne i Bogense af skibet Aventura, men snart er Castor tilbage i absolut topform.
Annonce

Bogense: Det er en tradition for både lokale og tilbagevendende turister, at man i løbet af sommeren skal enten på pirattur eller besøg på Samsø og Endelave eller på en solnedgangstur til Æbelø med Castor.

Men efter at en brand ramte det gamle træskib i sensommeren 2018, har det været igennem en større genopbygning.

I både sidste og denne sommer har Middelfart-skibet Aventura varetaget nogle af Castors opgaver, men fra 1. august skulle det være ganske vist. Castor er tilbage.

- Håndværkerne er ved at lægge sidste hånd på toilet og kabys, og vi forventer, at Castor får det sidste grønne lys ved en kontrol af Skibstilsynet den 27. juli. Så efter 1. august er vi overbevist om, at Castor nok skal være klar igen, siger Henning Gammelgaard, der er formand for Castor.

Nu er der snart jazz på molen i Bogense igen. Arkivfoto: John Fredy

Det har været en stor og tung omgang på værftet, hvor der udover brandskader er skiftet en stor del af skroget.

Annonce

Sommerjazz spiller op

Det er også sidst i juli, de populære udendørs sommerjazzkoncerter på havnen i Bogense starter igen. På grund af corona-restriktioner har de været udsat, men nu er Castors Venner klar til igen at invitere til koncert - naturligvis med alle de forholdsregler, der ligger i myndighedernes anbefalinger.

Overskuddet fra koncerterne går til arbejdet med at holde det gamle træskib ved lige.

- Vi har fire koncerter på plads med nogle af de bedste traditionelle jazznavne, som er lagt henover to fredag/lørdage. Derudover er der mulighed for at komme og jamme i forbindelse med nogle åben scene-arrangementer, fortæller Kjeld Bruun, der er formand for støtteforeningen Castors Venner.

Den 31. juli kan man opleve Lagermans Jazzkonfekt fra klokken 14 til 17. Den 1. august er det Neanders Jazzband, mens det weekenden efter er Riverside Jazzband den 7. august og Suburban Jazzband den 8. august.

Alle fire koncerter er fra klokken 14-17, mens der er åben scene begge fredage fra klokken 18 til 21.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce