Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Charmekursus: Sandheder om sure gamle mænd og kvinderne omkring dem

Gunhild Weisbjerg talte uden manuskript og og tog flere afstikkere fra den pointe, hun egentlig var begyndt på. Men hun kom sikkert tilbage, og publikum fulgte lydhørt med. Foto: Betty Rasmussen
Vinterferiens Seniorhøjskole på Nordfyn bød blandt andet på et charmekursus for mænd. 93 havde meldt sig til højskole-dagene på Nordfyns Gymnasium.
Annonce

Søndersø: "Statistisk set er der flere sure gamle mænd end sure gamle kvinder".

For vi kvinder er ovenstående sætning formentlig en velkendt sandhed.

Og der lød da heller ingen protester, da postulatet blev serveret af Gunhild Weisbjerg, der onsdag formiddag holdt foredrag på Seniorhøjskolen, som igen i år låner lokaler på Nordfyns Gymnasium i vinterferien. Mændene, der klart er i undertal blandt de 93 højskoledeltagere, protesterede heller ikke.

Gunhild Weisbjerg kalder sit foredrag for "Charmekursus for mænd".

- For hvis jeg kalder det "Problemløsning i parforholdet", var der slet ingen mænd kommet, konstaterer hun, der ud over at holde foredrag også arbejder som psykoterapeut.

Men det er parforhold, det handler om, og de mange steder, det kan gå galt, når mænd og kvinder taler hver sit sprog og ser verden vidt forskelligt. Gunhild Weisbjerg plukker både i andres eksempler og sin egen opsparede erfaring gennem et langt liv.

- For hvis man har kvajet sig og har lært af det, kan man tjene penge på det på sine gamle dage, erklærer hun og fremkalder endnu engang smil og bifaldende nik fra det lydhøre publikum.

Det er 14. år, der er Seniorhøjskole på Nordfyn i vinterferien, og endnu en gang kan højskolegruppen notere en succes med et deltagertal på 93 og et alsidigt program i løbet af de tre dage, det varer.

Programmet har budt på foredrag både i den lette og lidt mere alvorlige afdeling, besøg af Bakkens nu pensionerede Pjerrot, musikalsk underholdning og motion.

- Det er første gang, vi har haft stolegymnastik på programmet, og det var en succes, som vi er blevet opfordret til at tage med igen, fortæller en af arrangørerne Kirsten Staffensen, der også kan glæde sig over at have mødt mange nye ansigter i år.

Højskoledagene slutter med et musikalsk brag onsdag eftermiddag med besøg af Svend Nicolaisens Orkester med 11 musikere og fire sangere, blandt andre Henning Vilén.

Og så kan højskolegruppen holde en velfortjent pause, før de allerede i april begynder at planlægge næste års seniorhøjskole.

Hvis man har kvajet sig og har lært af det, kan man tjene penge på det på sine gamle dage.

Gunhild Weisbjerg, foredragsholder og psykoterapeut

Selv om man lytter opmærksomt til foredraget, kan strikketøjet sagtens passes samtidig. Måske skærper det endda opmærksomheden. Foto: Betty Rasmussen
93 seniorer havde meldt sig til vinterferiens højskoledage. Det er 14. gang, der er Seniorhøjskole på Nordfyn. Foto: Betty Rasmussen
Efter tre succesfulde højskoledage, kan højskolegruppen holde pause i et par måneder. Men allerede i april begynder de at tænke på planlægningen af Seniorhøjskolen 2021. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce