Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Coronacamping: Efterårsferien bliver holdt i campingvognen

Kirsten og Kjeld Hansen nyder tilværelsen som campister. Mange af deres planlagte udlandsrejser er lige nu sat på standby, men så er det jo godt, at man samtidig også er erfarne campister. Foto: Victor Bebe Larsen
Kjeld og Kirsten Hansen har fundet sig til rette på Bogense Strandcamping. Deres udlandsrejser er blevet sat på standby på grund af corona, men så er det godt, at man også er garvet campist.

Bogense: På Bogense Strandcamping finder man Kjeld og Kirsten Hansens campingvogn. Den bidende efterårsvind niver i både ører og kinder, men ægteparret fra Tommerup byder hurtigt indenfor i det lune fortelt, hvor gaspejsen varmer det kolde legeme op igen. Indenfor er der sat et lille spisebord op med fire stole. Bagerst i forteltet er der en lille hyggekrog med to hvilestole, masser af brætspil og et lille tv.

De er egentlig lige ved at spise frokost, men som de siger, "så er dørene altid åbne hos campister."

De er efterhånden det, man kan kalde erfarne campister. De fik deres campingdebut i 1990, og siden da er det blevet til et væld af campingture fordelt på ni forskellige campingvogne.

Annonce

- Vi har jo nok bare ikke fundet den helt rigtige campingvogn endnu, men jeg tror, at den, vi har nu, er det tætteste, vi kommer på det, vi gerne vil have. Dermed er det ikke sagt, at der nok er en campingvogn derude, der kommer tættere på det, vi søger, fortæller Kjeld Hansen.

- Det kan jo være, den ikke er lavet endnu, indskyder Kirsten Hansen hurtigt med et smil.

Parret bruger næsten hver weekend på at campere og er udover trofaste campister også glade for at komme ud at rejse. Det har corona dog sat en midlertidig stopper for.

- Vi plejer at være i udlandet cirka fire gange om året. I år nåede vi kun til Gran Canaria, før Danmark blev lukket ned, siger Kirsten Hansen.

- Vi havde da planer om, at vi skulle ud at rejse i efteråret. Om det lige skulle være i efterårsferien, ved jeg ikke helt, tilføjer Kjeld Hansen.

Alligevel er parret godt tilfredse med at have indfundet sig på deres lille matrikel, hvor de også skal tilbringe de kolde vintermåneder. Bogense Strandcamping åbnede nemlig sidste år for vintercampister, som gør det muligt at campere året rundt.

12 år med camping

To teltpladser længere henne holder Annette og Bjarne Kristensens campingvogn. Her er Bjarne Kristensen i gang med at lægge sidste hånd på det gulv, som skal danne underlaget på deres kommende fortelt.


I et sommerhus snakker man sjældent med naboerne. Her er man ude, så snart der bare er en lille smule tørvejr, og så kan man få sig en snak med naboerne.

Bjarne Kristensen


De har deres brune labrador Freja med som hjælper. Hun har løftet halen højt op i vejret og tripper ivrigt over mod Bjarne Kristensen. I munden har hun en orange skruetrækker, som hun pænt afleverer i hans venstre hånd. Hundens blik fanger hurtigt ejerens jakkelomme, og Bjarne Kristensen fisker en godbid op derfra og belønner hunden for dens hjælpsomhed.

- Hun er en rigtig campinghund, hun er faktisk født på Hasmark Strandcamping, fortæller ejeren Bjarne Kristensen om den fem år gamle labrador.

Og en rigtig campinghund har selvfølgelig også et par rigtige campingejere. Det er nu tolvte år, at Annette og Bjarne Kristensen slår teltpløkkerne ned hos Bogense Strandcamping.

De ankom i torsdags, og de kører oftest væk fra hjemmet i Odense hver weekend og kommer op til campingpladsen i Bogense.

For dem har corona ikke sat en stopper for ferieplanerne, og de har ligesom Kjeld og Kirsten Hansen også planer om at campere til vinter.

Annonce

Socialt nærvær

På trods af corona har antallet af gæster på Bogense Strandcamping været stort set normalt.

Spørger man de to campistpar om, hvorfor de alligevel foretrækker campingpladsen frem for et sommerhus, så er svaret enstemmigt.

- I et sommerhus snakker man sjældent med naboerne. Her er man ude, så snart der bare er en lille smule tørvejr, og så kan man få sig en snak med naboerne, forklarer Bjarne Kristensen.

- Man står jo for eksempel og vasker op sammen med de andre ved fællesfaciliteterne, og så kan man hurtigt komme i snak med de andre, siger Kirsten Hansen.

Hunden Freja afleverer pænt skruetrækkeren til Bjarne Kristensen. Han og konen Annette er faste campister på Bogense Strandcamping. Foto: Victor Bebe Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce