Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Corsa taber 108 kilo

Opel Corsa kommer til Danmark inden årets udgang. Foto: PR
Det svarer til en vægtreduktion på 10 procent, og det får forventningerne til den nye Opel-mini, som kommer til Danmark inden årets udgang, til at stige.
Annonce

Mini: Den nye Opel Corsa har verdenspremiere ved biludstillingen i Frankfurt til september, og den kommer til Danmark i slutningen af 2019. Corsa rammer sandsynligvis Danmark kort efter, at der har været premiere på søstermodellen Peugeot 208.

Opel præsenterer Corsa med tre benzinmotorer på 75, 100 og 130 hk, sidstnævnte har otte trins automatik. Der kommer også en diesel på 102 hk, der er forsynet med et efterbehandlingssystem til reducering af de udskældte partikler. Systemet består af en SRC-katalysator, partikelfiltre og et AdBlue indsprøjtningssystem. PSA Peugeot-Citroën, der ejer Opel, har længe påstået, at deres dieselmotorer forurener minimalt.

Akkurat som der kommer en Peugeot e-208, så kommer der også en Corsa-e. Den får 136 hk og 260 Nm samt en batterikapacitet på 50 kWh. Det giver en rækkevidde på 330 kilometer efter den nye WLTP-norm.

Opel Corsa

Opel Corsa har været på gaden siden 1982 og det er den Opel, som har haft sit navn længst. Det er da også befriende, at den tyske mini får lov at beholde sit navn i den kommende generation - her på stedet frygtede vi nemlig, at Opel ville navngive nye modeller efter Adam Opels sønner. Det gjorde vi, fordi Opel jo har sendt en Opel Carl på gaden. De øvrige sønner hed Wilhelm, Heinrich, Friedrich og Ludwig.

Der er solgt næsten 14 millioner Corsa på verdensplan, og herhjemme kører der 41.628 Corsa på vejene.

Annonce

Letvægter

Der foreligger endnu ikke forbrugstal for de nye benzinmotorer, men det lover godt, at Opel Corsa bliver en letvægter. Egenvægten bliver 980 kilo, og det er i sammenligning med den nuværende model et minus på hele 108 kilo.

Alene karosseriet er 40 kilo lettere, mens motoren har tabt 15 kilo. Motorhjelmen er blevet 2,4 kilo lettere, og sædernes vægt er reduceret med 10 kilo. Opel-teknikerne har været over det hele for at reducere vægten, og da nyheden har samme længde som den nuværende model, må de siges af have gjort et godt stykke arbejde.

Annonce

Smart design

Den nye Corsa er smart med sin to-farvede lak, og taglinjen er da også reduceret med 4,8 centimeter. Det giver ifølge Opel et coupé-look, uden at der tages lofthøjde i kabinen. Føreren sidder nemlig 2,8 centimeter lavere, og det vil øge det sportslige indtryk af bilen, mens ind- og udstigning kræver lidt flere lårmuskler.

Ingen tvivl om, at der skal gives tommel op til det nye design, men helt så vovet og smart som søstermodellen fra Peugeot, er Corsa altså ikke.

Der er mere sport over linjerne i den nye Corsa. Foto: PR
Annonce

Fra større biler

Der vil være teknologier og assistentsystemer i Corsa, som sædvanligvis kun findes i større biler, fortæller Opel. Det drejer sig for eksempel om Opels LED matrix-forlygter, der for første gang præsenteres i en mini. Lygterne afpasser hele tiden lyset til situationen og blænder selv ned.

Der er også mulighed for at få skiltegenkendelse, adaptiv fartpilot, blind vinkel alarm, p-assistenter og andet til den nye Corsa. Opel hævder, at målsætningen er at bringe de avancerede teknologier ind i miniklassen, og det gør mærket jo ganske godt.

Corsa får også nyt infotainmentsystem med multimedia radio og multimedia navi pro med en skærm på hele 10 tommer.

Selv i det mindste af de fire udstyrsniveauer er det muligt at få Corsa med varme i rattet, lædersæder med varme og massagefunktion og sikkerhedsudstyr som frontkollisionsadvarsel, vejbaneassist og andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Beethoven i Bogense Kirke

Annonce