Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Cykelcross skal få Særslev op i gear

Selvom de såkaldte minestrimler på et tidspunkt bliver pillet ned, så er banen permanent, så man kan komme og prøve den, når man har lyst. Foto: Henning Bager.
Torsdag aften blev den nye cykelcrossbane i Særslev indviet sådan lidt uofficielt i coronaens skygge.
Annonce

Særslev: Forventningerne er store hos de lokale cykelfolk, men indtil videre er de lagt lidt på køl i forbindelse med coronarestriktionerne.

Men selv om man ikke kan komme til, at afholde et rigtigt cykelcrossløb i år så skulle den nyanlagte bane markeres med nogle få ryttere og tidstagningsudstyr fra DGI.

- Vi håber jo, at det bliver muligt at holde vores første løb næste år, så det her er sådan en slags generalprøve, hvor vi lige skal finde ud af udstyret, fortæller Mogens Friis Møller, der er en del af cykelcrossudvalget i Sportsvennerne.

Annonce

Tiltrække cykelnavne

Med tiden er det meningen, at der i forbindelse med den store sommerfest afvikles et crossløb, der i kraft af præmiestørrelsen også kan være med til at trække nogle af de lidt større navne i sporten.

Mogens Friis Møller (siddende) er spændt på om det elektroniske tidstagersystem kan registrere de chip, som rytterne får bundet på skoene. Systemet er lavet til løb, men det er et af de spørgsmål han gerne vil have afklaret, inden det bliver alvor næste år. Foto: Thomas Gregersen

- Vi vil gerne skabe noget opmærksomhed og kunne tiltrække nogle publikummer. I sommerfestens regi er der også nogle synergier med telte og hjælpere, som vi kan udnytte. Selvom vi måske ikke kan nå et tilskuertal på højde med traktortrækket, så vil vi gerne satse på at kunne lave det til et fast indslag i løbet af sommerfesten, fortæller Mogens Friis Møller.

Målet er, at løbet kan vokse sig så stort, at det kan generere penge til foreningslivet i Særslev.

Annonce

Permanent bane

Udvalget fik i starten af året 15.000 kroner fra Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget til at etablere banen ved Nordfyns Efterskole og det er meningen, at sporet skal være permanent og åbent for alle interesserede.

Sommerfesten har i mere end 25 år budt på et almindeligt cykelløb, men interessen har været for nedadgående, så nu er det tid til at prøve noget nyt.

- Det er klart, at vi blev inspireret af, at Bogense havde besøg af VM i 2019, men mindre kan også gøre det for os, mener Mogens Friis Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce