Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Det rene vand fejres i Veflinge

Vandværksformand Henrik Pøhlsgaard er glad for, at Veflinges borgere har fået rent drikkevand i hanerne, så vandværket inviterer til en lille indvielse af den nye boring lørdag den 23. november. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Efter flere års kamp er det slut med pesticider i drikkevandet. Den 23. november bliver det markeret ved den nye boring.
Annonce

Veflinge: De bekymrede borgere i Veflinge og omegn kan roligt slå koldt vand i blodet, efter at Veflinge Vandværk har sat en ny boring i drift. Efter at have døjet med flere overskridelser af grænseværdierne gennem en årrække har vandværket nemlig fundet vej ned til noget af landets reneste drikkevand i Sønder Esterbølle. I den nye boring er vandet ikke alene frit for pesticider, men også i forhold til alle de naturlige stoffer, der findes i kvalitetskravene til drikkevandet.

- Det er vi selvfølgelig rigtigt glade for og synes, det skal markeres med en officiel indvielse, fortæller formand Henrik Pøhlsgaard fra vandværkets bestyrelse.

Det har været en lang vej med mange muligheder i spil, inden vandværket endelig fandt rent vand. Derfor er alle interesserede inviteret til et besøg ved vandværket, hvor der er stillet telt op og bliver serveret en øl - eller et glas vand.

Her vil vandværksformand Henrik Pøhlsgaard fortælle lidt om arbejdet med at finde det rene vand og hele forløbet med at få tilladelse fra lodsejeren til at etablere en boring, gravearbejdet og samarbejdet med de forskellige lodsejere.

- Derefter kan alle gå eller cykler ud og se den nye boring i byskoven. Der er cirka 3,5 kilometer derud, fortæller Henrik Pøhlsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce