Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Se video og hør bilerne brøle: Thomas fra Tofte sælger superbiler i massevis - til helt almindelige mennesker

Det kan godt være, at vi almindelige bilister må knibe en tåre og næsten får fysisk ondt i blindtarmen, mens beløbet på benzinstanderen bare vokser. Men hos bilforhandler Thomas Kruse fra Tofte ved Bogense er det superbiler til millioner af kroner der bliver revet ned af hylderne.

Tofte: Det er ikke hver dag, de saltstænkede, vintertrætte nordfynske bilister holder ved siden af en dybrød McLaren 12C i lyskrydset udenfor Bogense, men trods energikrise og fokus på grønne familiecontainere med plug-in-hybrid går antallet af specielle superbiler på danske plader kun én vej. Og det er op.

I Tofte udenfor Bogense går Thomas Kruse rundt og drømmer om at udvide den hvide gård med en nybygget biludstilling.

Lamborghini Gallado Spyder, McLaren og Audi R8 på rad og række. Bilerne kan hver især veksles til et fornuftigt parcelhus i provinsen, men flere og flere danskere prioriterer at leve bildrømmen ud. Foto: Thomas Gregersen

- Jeg har tøvet lidt, for man kan jo ikke være sikker på, hvor længe det her boom vil fortsætte. Det har jeg på den anden side snart tænkt længe, men selv midt i den krise vi står i lige nu er der ingen tegn på en afmatning. Tværtimod. Alene i dag - den 1. april - har vi papirer liggende på 72 biler, der skal indregistreres. Det er helt vildt, lyder det fra den nordfynske bilforhandler.

Annonce

Ferrari, Lamborghini og McLaren

Indenfor det seneste år har Thomas Kruse sendt ikke mindre end 70 biler i superklassen ud til kunder i hele Danmark og i går kom der blandt andet solgt-skilt i en sort Audi R8.

Den holder stadig i udstillingen mellem et par Porscher, en Lamborghini Gallardo Spyder og den røde McLaren, der har et prisskilt som ny på 4,6 millioner.

En Audi R8 med kaleche, så ejeren kan få den fulde glæde af bilens helt vilde lydkulisse. Foto: Thomas Gregersen

På et fjernlager står også flere Ferrarier og venter på en ny ejer.

Syv af Thomas Kruses solgte biler sidste år var af mærket McLaren, der ellers er mest kendt fra asfalten på verdens Formel1-baner.

Annonce

Den slags stål lottodrømme er gjort af

- Langt det meste er selvfølgelig på leasingaftaler. Men med de her superbiler vælger folk typisk at beholde bilerne efter leasingperioden og så lade dem stå inaktive om vinteren, fortæller Thomas Kruse.

Thomas Kruse fra Nordfyn langer superbiler over disken med overraskende hastighed. Foto: Thomas Gregersen

Drømmen om en sommer med 616 hestekræfter i nakken og en accelerationstid fra 0 til konfiskeret på kun tre sekunder behøver da heller ikke være så fjern som den har været.

Annonce

Nede på jorden

- Med en leasingaftale kan man trille sommeren i møde i den her McLaren med en udbetaling omkring 90.000 kroner og cirka 11.000 kroner om måneden inklusive forsikringer med mere, fortæller Thomas Kruse.

Langt de fleste af kunderne bestiller bilerne ubeset på nettet, så ofte ser den nordfynske forhandler først kunden fysisk, når bilen skal afleveres.

Thomas Kruse fra Nordfyn langer superbiler over disken med overraskende hastighed. Foto: Thomas Gregersen

- Det er nok lidt usædvanligt, at vi har det udvalg helt herude på landet, men jeg tror, at det faktisk også er det folk godt kan lide, når de kommer og ser hvor vi bor. At vi er helt nede på jorden og ikke sådan et stort skinnende bilhus, der er nødt til at score kassen for bare at kunne betale husleje, mener han.Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce