Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter 66.000 bleskift: Nu skifter Henrik og Karina til havearbejde

Dengang Henrik og Karina Rasmussen mødte hinanden for første gang, arbejdede de begge på Velux. Siden har de fortsat arbejdet tæt sammen.  Foto: Anders Ranthe
De sidste 14 år har ægteparret Henrik og Karina Rasmussen haft deres egen private dagpleje. Til juli udskiftes puslebordet med havehandsker og karklud, når de åbner deres nye have- og rengøringsfirma.

Bogense: For 14 år siden åbnede Henrik og Karina Rasmussen deres egen private dagpleje, der siden 2013 har haft adresse på Huggetvej 21 i Bogense. Men nu, efter 66.000 bleskift, 700 liter mælk, og et halv ton havregrød, har parret besluttet sig for, at tiden er inde til et karriereskifte. Til juli åbner de i stedet HK Have- og Rengørings Service.

- Vi er bestemt stadig glade for vores nuværende arbejde. Vi er meget taknemmelig for den tid, vi har haft med både børnene og deres forældre. Omvendt synes vi også, at det er på tide at prøve noget nyt. Jeg er selv 46 år, og Henrik er 56 år Så hvis vi skal prøve noget andet, så skal det være nu, siger Karina Rasmussen.

Uadskillelige

Parret mødte hinanden for første gang i 1991. Siden da har de tilbragt stort set alle døgnets timer med hinanden. Udover at være hinandens kollegaer nyder Henrik og Karina Rasmussen nemlig også at bruge deres fritid med hinanden og deres egne, voksne børn.


Det er bestemt heller ikke fordi, man altid er enig om tingene.

Henrik Rasmussen, Bogense


- Nogle af vores venner har da helt forundrede spurgt os, hvordan vi dog bærer os ad med at være så meget sammen. Det er bestemt heller ikke fordi, man altid er enig om tingene. Men hen ad vejen lærer man jo at sætte ord på tingene. Så i dag kunne vi faktisk ikke tænke det anderledes. Vi er nok gået hen og blevet uadskillelige, forklarer Henrik Rasmussen.

Når Henrik og Karina Rasmussen ikke arbejder, holder de meget af at lave projekter sammen. Det seneste projekt, de lavede sammen, var opførslen af et lille orangeri, der står ude i baghaven. Foto: Anders Ranthe

Dog er de begge to opmærksomme på, hvor hårfin balancegangen mellem at være ægtepar og kollegaer kan være. Særligt når man arbejder hjemme på privatadressen. Derfor lever de også efter klare regler, der skal hjælpe dem med at skelne mellem arbejde og privatliv.

- Man kan sige, vores hjem er opdelt i to zoner. I den ene ende har vi dagplejen, mens vores private hjem er i den anden ende. Det er en stor hjælp for os at kunne lave den opdeling. Det betyder også, at når vi er på arbejde, så er det arbejdet, vi fokuserer på. Omvendt snakker vi heller ikke arbejde, når vi har fri. Medmindre det er strengt nødvendigt. Så har vi tankerne på os selv og vores egen familie, siger Karina Rasmussen.

Annonce

Hobby

Selvom parret ser frem til deres kommende jobskifte, tænker de stadig på deres sidste arbejdsdag i dagplejen med et vis vemod.

- Vi er bestemt ikke i gang med den store nedtælling. Det bliver da mærkeligt ikke at skulle se børnene og deres forældre mere. Men vi glæder os også til det nye, der kommer, siger Henrik Rasmussen.

Men selvom der er tale om et karriereskifte, tænker hverken han eller Karina det udelukkende som et deciderede arbejde.

- Vi kan selv godt lide at holde huset rent og gå i haven, når vi har fri. Det er jo lidt en hobby for os. Så man kan vel nok godt sige, at vores hobby nu bare i stedet skal blive et arbejde. Vi tænker ikke på det som det store slid og slæb. Vi nyder at holde os i gang, siger Karina Rasmussen.

Selvom HK Have- og Rengørings Service ikke åbner før til juli, har Henrik og Karina Rasmussen allerede fået de første henvendelser fra interesserede kunder. Derfor har parret også besluttet sig for at aflyse sommerferien for i stedet at give den gas med den nystartede forretning.

- Vi kommer til at investere rigtig meget tid og rigtig mange kræfter i virksomheden. Særligt når vi åbner. Det er vi jo nødt til. Derudover er vi jo også nødt til at kende vores besøgstid som en delvis havevirksomhed. Det skulle jo gerne munde ud i en forretning, som både vi og kunderne kan være glade og stolte ved, siger Henrik Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Vikingebrødre fra Otterup fortæller blodig historie: Velbevarede skeletter trækker tråde til engelsk nedslagtning

Annonce