Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter corona: Friluftsfitness er kommet til Fredskoven for at blive

Tirsdag eftermiddag var der sol over Fredskoven i Bogense, men hvis man vil sin træning nok, så har vejret ikke været et problem for de små hold, som Fit med Allan - Hansen træner udendørs. Foto: Thomas Gregersen
Oplevelsen af at træne under åben himmel har været en øjenåbner for Allan Hansen, der tilbyder træning i Fredskoven i Bogense. Han er sikker på, at det skal være en del af hans forretning også efter, vi er kommet ud af coronaens skygge.

Bogense: Før den første træning i slud og frostgrader i januar havde Allan Hansen været lidt spændt på, hvor mange der var parate til at træne med udendørs. Men ikke alene blev der hurtigt fyldt op på de seks ugentlige hold, der er også altid nogen, der står klar, når der skal fyldes ledige pladser op.

Undervejs i corona-nedlukningen har Allan Hansen skabt sit eget træningstilbud i en renoveret sal i den tidligere restaurant Fredskoven. Her står der nu et komplet og ubrugt træningscenter klar. Der er bare ikke nogen der kan sige, hvornår deltagerne igen kan få lov at brænde kalorier af indendørs.

Annonce

En øjenåbner

- Det er en ny og sjovere verden, den udendørs træning har åbnet for os. Vi kunne jo godt mærke, at vi gik og savnede at træne sammen. Vi streamer onlinetræning og har efterhånden gjort det i et stykke tid, men jeg tænkte, at der måtte være mulighed for at prøve noget andet. Og jeg må bare sige, at det er altså noget helt andet at komme ud og få den friske vind i ansigtet i stedet for at stå i en varmt træningssal. Så det er helt sikkert, noget vi vil tage med os, når vi kan komme ud af coronaen, fortæller Allan Hansen.

Der er fuld energi i kulden - men det er så som så med freden i Fredskoven, når de seks hold træner hver to gange om ugen. Foto: Privat


Det er en ny og sjovere verden, den udendørs træning har åbnet for os. Vi kunne jo godt mærke, at vi gik og savnede at træne sammen. Vi streamer onlinetræning og har efterhånden gjort det i et stykke tid, men jeg tænkte, at der måtte være mulighed for at prøve noget andet.

Allan Hansen


Det var kun lige de første gange, at deltagerne skulle lære at tilpasse påklædningen til kulde og sne, men efter de har fundet den rigtige sammensætning af tøj er der kun glæde over tilbudet.

- Vi trænede herude en dag, hvor sneen lå tykt rundt om os. Der var der vist et par skovgæster, der tænkte deres. De stoppede i hvert fald op og kiggede en ekstra gang, griner Allan.

Samtidig er træningen tilrettelagt, så der ikke opstår lange pauser, hvor folk kan nå at blive kolde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce