Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ejer af Fiskehuset Bogense prøver at gå nye veje i forsøget på at redde restauranten

- Vi har ikke haft en indtægt siden midt oktober. Det vi plejer at tjene i påsken, skal vi leve af i april og maj, fortæller indehaver af Fiskehuset i Bogense, Torben Agerholm. Foto: Amalie Klitgaard
25 ansatte plejer at hjælpe til i Fiskehuset Bogenses restaurant i påsken. Nu er deres hovedindtægt lukket, mens de satser på butikssalg og takeaway. Ejer Torben Agerholm prøver at gå nye veje.
Annonce

Bogense: Friske torsk, ål og isingfileter fryder øjet hos de kunder, der vælger at afbryde deres gåtur langs kajen ved Vestre Havnevej i Bogense med et kig ind af udstillingsvinduet hos Fiskehuset Bogense.

Modsat mange andre er firmaet - efter et halvt års vinterpause - startet op igen den 2. april på trods af, at coronakrisen stadig har tag i Danmark. Der er dog et "men" i fortællingen.

For efter i 15 år at have kunnet lukke dørene op for glade gæster i påsken til fiskebuffet og forårssol, holdes fiskebutikken kun åbent med muligheden for takeaway. Restauranten er lukket.

Det trækker tænder ud. For op mod 90 procent af forretningen består af fiskerestauranten, fortæller ejer Torben Agerholm:

- Den ene dag har du en forretning, men med et knips står bygningerne kun tilbage. Nogle nætter sover man dårligt, andre nætter kan du sove. Men så kommer den psykiske nedtur igen med tanker om, det nogensinde kommer i gang igen?

Hjælpepakkerne vil ikke drive forretningen. Du kan ikke vente på, at Danmark åbner op igen, for så dør du. Du skal være proaktiv.

Torben Agerholm, ejer Fiskehuset Bogense

Annonce

Påsken er vigtig

Tidspunktet for nedlukningen af Danmark rammer ekstra hårdt. For påskeugen plejer at fulde godt på kistebunden hos Fiskehuset efter dets vinterlukning.

- Vi har ikke haft en indtægt siden midt oktober. Det vi plejer at tjene i påsken, skal vi leve af i april og maj, siger Torben Agerholm.

Derfor har de måttet sige størstedelen af de 25 påskeansatte op eller udskudt deres arbejde. Men bukke under for krisen, det kæmper Torben Agerholm for ikke kommer til at ske:

- Hjælpepakkerne vil ikke drive forretningen. Du kan ikke vente på, at Danmark åbner op igen, for så dør du. Du skal være proaktiv.

Annonce

Take-away-salg må ikke fejle

Nu har Fiskehuset Bogense åbnet deres fiskebutik, og fra den 2. april er de begyndt at lave takeaway, som man kan hente i fiskebutikken efter at have sprittet hænderne forsvarligt af udenfor.

Torben Agerholm håber på, at det kan dække lønnen for de to medarbejdere, som er på arbejde udover familien selv:

- Bare det går i nul, så er jeg glad. Vi gør det primært for medarbejderne.

Derfor er det vigtigt, at de får takeaway’en op at køre i påsken. Men hvis det ikke hænger sammen, må Torben Agerholm se sandheden i øjnene og lukke Fiskehuset Bogense, indtil restauranten får lov til at åbne igen.

- Vi vil ikke lave noget, som giver direkte underskud hver dag.

Når Danmark og dermed fiskerestauranten så endelig kan åbne igen, banker det næste problem på døren: Hvor mange danskere har overhovedet lyst til at gå om bord i en bugnende fiskebuffet?

Derfor vil Fiskehuset Bogense sadle det om, så de udover den velkendte fiske- og skaldyrsbuffet fremadrettet også tilbyder bordservering af a la carte retter.

Torben Agerholm krydser fingre for, at folk tager godt imod hans koncept med takeaway i påsken. Samtidig holder han også butikken på havnen i Bogense åben. Foto: Amalie Klitgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce