Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ejlskov skal være arena for DM i ny sport: Ballonmanden Lars etablerer onewheel forhindringsbane på sin mark

Det er her, på en mark ved Lars Lottrups hjem i Ejlskov, at han etablerer en onewheel forhindringsbane. Til det har han blandt andet fået rigtig meget hjælp fra naboerne. - Der er et utrolig godt sammenhold i Ejlskov, siger han. Foto: Dorthe Wolff
Ballonmanden og den firedobbelte verdensmester i ethjulet cykel, Lars Lottrup, har kastet sig over en ny hobby: Onewheel-kørsel. Og i denne weekend er han sammen med andre onewheel-entusiaster i fuld gang med at etablere en onewheel forhindringsbane på Nordfyn. I august vil han her holde det første DM i onewheel.

Ejlskov: - Jeg har altid haft en meget legende tilgang til livet. Vi skal have det sjovt, siger Lars Lottrup på den mark, hvor han om få måneder vil afholde landets første DM i onewheel.

For de uindviede kan et onewheel bedst beskrives som et eldrevet skateboard med kun ét, stort hjul midt i brættet. Det begynder at køre fremad, så snart begge fødder er placeret, og man flytter balancen let over på det forreste ben. Har man prøvet at stå på snowboard, kommer det nok meget naturligt til én. Det har undertegnede ikke, og derfor røg der måske nok et par små eder ud under lørdagens første, spæde forsøg hos Lars Lottrup.

Selv kastede Lars Lottrup sig over den nye dille i begyndelsen af 2020.

Annonce

- Den hang på min opslagstavle i to år, før jeg fik taget mig sammen til at købe den. Jeg vidste, at jeg gerne ville have en, fordi den så sjov ud, og så tog jeg mig sammen i februar sidste år, lige før corona, siger han og tilføjer:

- Og det var jo for mit vedkommende helt perfekt at have det at lege med under corona, fordi min virksomhed var lukket fuldstændigt ned. Så det har været fedt at have den der at tage mig til, og jeg har fået kørt over 3.000 kilometer rundt i nærområdet heromkring.

Vil samle sporten

Lars Lottrup er af mange bedre kendt som ballonmanden, da han lever af at optræde med en stor, orange ballon, som han kravler ind og ud af og laver tricks med i både ind- og udland. Han har også gennem tiden uddannet mere end 40 klassiske ballonmænd, der tager rundt til børnefødselsdage og institutioner og underholder med ballondyr i Lars Lottrups firma BallonMand.

Nu kan han snart også skrive arrangør af DM i onewheel på listen over bedrifter, da han i denne weekend er i fuld færd med, sammen med andre onewheel-entusiaster fra både Sjælland og Jylland, at etablere en onewheel forhindringsbane på en mark ved hans hjem i Ejlskov.

- Tilbage i midt-halvfemserne startede jeg en ethjulet cykelklub i Haslev, hvor jeg fik samlet sporten i Danmark med henblik på danmarksmesterskaber, at udvikle konkurrencer og få hele sporten op at køre på den måde. Og det er det, jeg prøver at sætte i system nu også inden for onewheel.

Lars Lottrup tester et af de særligt udfordrende stykker på den nye forhindringsbane. Foto: Dorthe Wolff

Det første DM i onewheel skal allerede finde sted den første weekend i august.

- Ind til videre er 30 sådan semi-tilmeldt til arrangementet, der bliver delt i to. Den ene halvdel bliver afholdt på den nye forhindringsbane her den 7. august, og den anden del - forhåbentlig - på parkeringspladsen ved hallen i Bogense, hvor vi gerne vil lave en slalombane med kegler. Det er der nemlig god asfalt til der, siger han og tilføjer, at der på dagen for danmarksmesterskaberne også vil være god mulighed for interesserede at prøve et onewheel af for første gang.

Annonce

Dyrt, men solidt bræt

Det er en håndfuld år siden, at onewheel-brættet blev opfundet i USA, og for et år siden, vurderer Lars Lottrup, var der ikke mere end 50-60 stykker i Danmark, der ejede et onewheel bræt. I dag er der 300 medlemmer af gruppen Onewheel Riders DK på Facebook, hvoraf de fleste, siger han, vist har investeret i det relativt dyre bræt.

- Det koster cirka 16.000 kroner. Men det er til gengæld bygget sådan, så det kan holde til drop fra en meter, så det er virkelig solidt bygget.

Og brættet, ja, det er lige noget for Lars Lottrup.

- Jeg har kørt på ethjulet cykel i over 30 år og altid levet af at optræde, så balance har altid været en kernedel af mit liv. Så noget nyt med noget balance, på et hjul, og med lidt fart på, hvor man hele tiden skal korrigere, det synes jeg bare, er det fedeste.

Annonce

30 kilometer i timen

Et onewheel kan køre op til 30 kilometer i timen, men selvom det er el-drevet, så skal der faktisk bruges en del kræfter på at stå på brættet.

- Når man har kørt en halv time på et mountainbike-track, så er man godt svedig bagefter. Selvom man ikke skal knokle for at komme op ad bakkerne, så skal du hele tiden bevæge dig og holde balancen, og "core"-musklerne er hele tiden i træning.

Lars Lottrup har erfaring med at stå på snowboard og med en titel som firedobbelt verdensmester i ethjulet cykel, så er det med balancen selvsagt noget, som ballonmanden har rimeligt godt styr på.

Derfor fik han også hurtigt fornemmelsen for det ethjulede bræt efter købet sidste år, men selv for en absolut nybegynder kan et onewheel altså også være rimeligt nemt at komme i gang med, er i hvert fald undertegnedes erfaring denne lørdag. Det var mest af alt, når det kom til stykket, det med at standse brættet og komme af det igen, der voldte problemer her. Rent praktisk, men også fordi det faktisk er en ret underholdende dille at holde inde med.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Ny restaurant hitter med gigant-platte: Kunder tiltrækkes af knap et halvt kilo kød

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Gin på Hjul: Socialopædagogerne Peter og Brian besluttede sig for at sælge gin

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Maritim ferielejr for udsatte børn fra hele landet på Enebærodde: - Alle børn har ret til gode minder

Ugeavisen Nordfyn

Kulturregion Fyn støtter Nordfyns Billedskole

Ugeavisen Nordfyn

Et lille stykke Belgien: Sabrina tog Team Rynkeby-holdet med hjem til barndomsbyen

Ugeavisen Nordfyn

Robin Saager Jakobsen er stadig i stødet: I 2021 kan han både fejre 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum i Skamby El

Ugeavisen Nordfyn

Sommerunderholdningen er sikret: Ny natureventyrlig app inviterer til eventyrfortællinger og gåture i det nordfynske

Ugeavisen Nordfyn

Det ikk' så ringe endda: Fiskebilfirma vokser fra tre til 14 ansatte under coronaepidemien

Ugeavisen Nordfyn

Som 6-årig tændte ilden hos fynske Anna: Nu går hun efter finaleplads ved OL i Tokyo

Ugeavisen Nordfyn

Rekordmange tager på højskole til efteråret: - Det er helt unikt

Ugeavisen Nordfyn

Se billederne: Fed stemning, god musik og billige bajere til UngeFestival i Søndersø

Ugeavisen Nordfyn

Fiskebiler ruller ud med sushi på Nordfyn: Cafeejer indgår samarbejde med Storms Fisk

Ugeavisen Nordfyn

Fingernem ferie: På Flyvesandet Camping har børnene droppet telefon og wifi for at slå strikkerekord

Ugeavisen Nordfyn

Jesper cyklede oprindeligt for bjergeventyret: I dag er det først og fremmest holdkammeraterne, han kæmper for

Ugeavisen Nordfyn

Charme, selvtillid og lyst hår: Sjove timer i selskab med blondinen

Ugeavisen Nordfyn

Kunstkalender: Ole Runge ser frem mod 2022

Ugeavisen Nordfyn

Legeskibet og DR besøger Bogense igen

Ugeavisen Nordfyn

Voksenlegetøj: Bogense blandt landets mest usexede byer

Ugeavisen Nordfyn

Høje priser på materialer har ført til flere kompromiser i opførelsen af nyt fælleshus: Men nu går arbejdet med huset endelig i gang

Ugeavisen Nordfyn

Jubilæum: Sommerjazz på havnen i 20 år

Ugeavisen Nordfyn

Ejlskov skal være arena for DM i ny sport: Ballonmanden Lars etablerer onewheel forhindringsbane på sin mark

Ugeavisen Nordfyn

Hjemmelavet el: Boligforening udskifter diesel med grøn strøm

Ugeavisen Nordfyn

Nu er Hao klar: Torsdag får Bogense ny café og sushi-sted

Annonce