Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Elvis lever - og er fynbo

Elvis - alias Torben Bo Harder fra Odense havde sin backinggruppe med på computer og leverede både nogle af kongens store hits og mere ukendte sange. Foto; Thomas Gregersen
Alzheimerforeningens Huskeuge blev tirsdag aften markeret med besøg af kongen af rock'roll.
Annonce

Søndersø: Klokken var knapt 17.30, da den store lyseblå og topløse Oldsmobile årgang 1969, svingede ind foran Tingstedet i Søndersø. Kalechen var kørt tilbage og Elvis fik luftet både sin sorte hårpragt og et hav af pailletter i aftensolen. Når nu bilen var årgang 1969, så var der sikkert flere af de kvindelige gæster, der havde håbet på den stramme Elvis i sin comeback-læderdragt, men det var nu den lidt mere forgyldte '77-version, der steg ud af bilen.

I dag kalder Elvis sig Torben Bo Harder og bor undercover i Odense, hvor Alzheimerforeningen, Daghøjskolen 5-kanten og Nordfyns Kommune havde fundet ham i anledning af årets Huskeuge.

41 var mødt frem til et genhør med Elvis og beretningen om hans liv. Undervejs blev der også serveret både sandwich og kaffe.

- Musik er altid livgivende og sådan et arrangement som det her kan faktisk godt ramme nogle minder hos vores demensramte borgere. Alle kender jo Elvis og han er lige fra den periode, hvor både alle gæsterne i dag - og vi andre kan relatere til ham og hans musik, siger Lone Jensen, der er demenskoordinator i Nordfyns Kommune.

Udover musikken der kunne vække minder og også meget hurtigt fremkaldte våde øjenkroge hos et par af deltagerne, så handler arrangementerne lige så meget om det sociale fællesskab og samværet med andre demensramte og pårørende.

Elvis ankom til Tingstedet i en sjælden åben Oldsmobile 98 fra 1969, der er ejet af Jens Andreasen, som også arbejder i Nordfyns Kommune og havde tilbudt rockkongen et lift. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce