Annoncørbetalt indhold

Et skub mod fremtiden

PR-foto credit En udvidet fagpakke på hf-studiet giver adgang til at læse videre på universitetet.
Fra fumleår til formål med livet. 28-årige Kenneth har efter folkeskolen forsøgt sig med flere erhvervsuddannelser, men ingen har fungeret for ham. I dag er han i gang med en udvidet hf på VUC i Søndersø og har store drømme. Historiestudiet er næste stop.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det var et stort spring for mig at sidde på skolebænken igen efter mange års flakken. De første par dage på VUC tænkte jeg: Åh nej, jeg er ved at blive skoletræt igen. Men lærerne var med til at skubbe til mig på en god måde og få gang i kreativiteten. Og det hjalp også, at de er til at snakke med. Man bliver ikke behandlet som et barn, som man blev i folkeskolen. Man er ligeværdig her.

Sådan lyder det fra Kenneth fra Glamsbjerg, som hver dag tager turen til VUC i Søndersø, fordi der ifølge ham bare var et eller anden ved den skole. Han faldt for den. Den særlige stemning, den gode plads til eleverne, de antiautoritære lærere. Som Kenneth udtrykker det:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lærerne bakker rigtig godt op om en, og der er måske også overskud til det, fordi vi ikke er så mange på holdene. Så der er en mere personlig forbindelse med lærerne – en form for intimitet.

Den intimitet har Kenneth mærket siden januar 2020, hvor han startede på skolebænken på Højagervej. Først på et AVU-forløb (almen voksenuddannelse) for at få forbedret sine kompetencer og derefter direkte videre til hf-enkeltfag, som munder ud i en fuld hf. Planen er, at Kenneth står med hf-huen på hovedet i sommeren 2023.

PR-foto credit Med en hf på VUC har man frihed til at sammensætte uddannelsesforløbet i det tempo, der passer en.


Faglighed og forhindringer

Det er med at vis portion spændthed, at Kenneth starter på VUC, og faktisk er han med egne ord bange for, at det vil være endnu et flop for ham. Derfor er det også med et grin, at han fortæller, at han er helt imponeret over sig selv. Han er her stadig. Og fagligt er han helt med.

- Opbakningen fra underviserne er helt vild. Jeg har aldrig nogensinde mødt så gode lærere som her. De ser os, og de hører os. Og så er de meget gode til, at hvis de ser en egenskab i mig, så kobler de mig op sammen med andre i gruppearbejde, som kan bruge noget fra mig, og så har de måske noget, som jeg mangler, forklarer Kenneth, som i den faglige gang på VUC også har mulighed for at benytte sig af SIM-undervisning. 
Det betyder helt konkret, at han har mulighed for at følge undervisningen online, hvis der skulle være dage med forhindringer.

- Hvis jeg er syg eller måske er kommet for sent op en dag, så bliver jeg lige hjemme på computeren, og det er genialt, for så er man fri for at gå glip af en hel dag. Så hopper jeg bare på og følger undervisningen live, og her kan jeg også stille spørgsmål til underviseren.

Et pust til passionen

Drømmen om historiestudiet er kommet med tiden på VUC. Interessen har dog altid været der, men det var historieundervisningen i Søndersø, der for alvor pustede til passionen. Kenneth er ikke i tvivl om, at der skal stå historiker på hans cv. Også selvom det tager lidt tid.

- Efter hf skal jeg på universitet i fem år, så jeg er først færdiguddannet, når jeg er 34 år, så det skal også være nu. VUC har virkelig givet mig mere grund til at tro på mig selv. Det har givet mig det skub, som jeg har haft brug for at komme frem i livet.

PR-foto credit


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit En udvidet fagpakke på hf-studiet giver adgang til at læse videre på universitetet.
  • PR-foto credit Med en hf på VUC har man frihed til at sammensætte uddannelsesforløbet i det tempo, der passer en.
  • PR-foto credit
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Nu kan du komme med ud og lede efter spøgelser på slottet

Ugeavisen Nordfyn

Michael tror på 80'er-tema og banker endnu en halfest på benene

Ugeavisen Nordfyn

Ny købmand gik benhårdt efter jobbet lige her og skiftede uniformen fra rød til blå

Ugeavisen Nordfyn

Flere ladestandere på vej til de nordfynske el-billister

Ugeavisen Nordfyn

Selfiebedraget og de sidste rester af hår der bliver gråt

Ugeavisen Nordfyn

Vi er ikke i mål – pengene skal helt ud til vores skoler og dagtilbud

Annonce