Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Få dage efter dødsulykke: Indbrudstyv i voldsom vanvidskørsel gennem Bogense i Charlotte og Brians bil

Charlotte og Brian Stigfeldt fra Bogense har ikke sovet meget, siden indbrudstyve huserede i stueetagen, mens de selv sov på førstesalen. Foto: Thomas Gregersen
Kun et par dage efter en alvorlig dødsulykke i Bogense endte et indbrud torsdag morgen med ny voldsom vanvidskørsel gennem byen. Tyven kørte i Charlotte og Brian Stigfeldts bil.
Annonce

Bogense: - Vi lå og sov oppe på første sal og hørte ingenting. Ikke engang vores hund reagerede, fortæller Charlotte Stigfeldt.

Kort efter klokken fire natten til torsdag havde en indbrudstyv held til at haspe badeværelsesvinduet op hos Charlotte og Brian Stigfeldt på Lindøvej i Bogense. Parret havde det øverste lille vindue åbent på klem, og gennem det kunne tyven åbne et større vindue og komme ind.

Tanken om det natlige besøg sidder stadig så meget i Charlotte Stigfeldt, at lyset har været tændt på gangen hele natten, og hun har ikke sovet mange sammenhængende minutter.

- Jeg har heller ikke ladet Brian sove så meget, for jeg har haft meget behov for at få snakket om det, og så har jeg været henne i vinduet og kigge efter mistænkelige biler nede på vejen, fortæller Charlotte Stigfeldt.

Torsdag morgen blev hun vækket tidligt af et opkald fra et hemmeligt nummer, men nåede ikke at tage telefonen.

- Så gik jeg lige på toilet og tjekkede tilfældigt app'en til vores gps i bilen. Den viste, at bilen holdt et stykke ude af Gyldensteensvej. Jeg tænkte, det var en fejl, men så kunne jeg se ned i carporten, at den ikke var dernede, fortæller Charlotte Stigfeldt.

Annonce

Anmeldte biltyveri - og indbrud

Hun ringede med det samme til politiet og anmeldte biltyveriet, men da parret kort efter kom ned i stueetagen, kunne hun ringe igen og også anmelde et indbrud.

- Det hele var rodet igennem, og de havde taget forskellige ting. Blandt andet nogle tablets, et ur, smykker, parfumer, bilnøglerne og nøglerne til mit firma, fortæller Brian Stigfeldt.

Han bruger den to år gamle hvide Skoda stationcar i forbindelse med sit arbejde, så der er installeret en gps, der registrerer alle bilens bevægelser til mindste detalje.

- Vi kan se på gps-registreringerne, at de har været herinde i huset indtil lige før klokken 4.24, hvor bilen er blevet startet. Så er de kørt ned gennem byen - og har faktisk holdt sig tæt på, hvor vi bor. Vi kan blandt andet konstatere, at de har taget svinget ved Netto med 90 kilometer i timen, fortæller Brian Stigfeldt.

Sådan blev Charlotte og Brian Stigfeldts hvide Skoda stationscar fundet torsdag morgen. Kun et par kilometer fra parrets hjem. Foto: Thomas Gregersen

Gps'en har også registreret et 10 minutter langt stop ved Medborgerhuset i Bogense, hvor bilen har holdt stille på parkeringspladsen.

Herefter går tyvens rute ud ad Gyldensteensvej mod Grindløse, hvor den vender og kører tilbage mod Bogense. På turen er bilen flere gange oppe på omkring 170 kilometer i timen.

I Bogense vender Skodaen endnu engang og sætter kurs ud ad Gyldensteensvej. Denne gang går det dog galt for tyven, der med mindst 163 kilometer i timen forulykker mod en række træer på en strækning, hvor der er 60 kilometers hastighedsbegrænsning.

Annonce

Fundet smadret

Her bliver den fundet tidligt om morgenen og undersøgt af politiet, der tager flere dna-prøver.

I bilen finder politiet også flere af tingene fra indbruddet, men alle de store effekter og værktøjet fra haveskuret er væk.

- Det er derfor, jeg tænker, at der har været mindst to tyve i to forskellige biler. For føreren af vores bil har nok skullet hjælpes ud, og de har taget de tunge ting med sig, siger Brian Stigfeldt.

Klokken 5.15 ringer politiet så til Charlotte og Brian og fortæller, at de har fundet deres bil totaltskadet kun cirka to kilometer fra deres hjem.

På Brian Stigfeldts gps-tracker kan man følge bilens rute og fart. Oversigten viser flere gange hastigheder omkring 170 kilometer i timen på Gyldensteensvej, og at bilen kørte 163 kilometer i timen, da tyven mistede herredømmet klokken 4.48.

- Vi var ude og se den, men det bliver aldrig til bil mere. Den er rullet rundt og har ramt flere træer. Det er træls at miste sin bil på den måde, og så er det oven i købet vores kaskoforsikring, der skal dække det hegn, som bilen har væltet.

- Jeg er glad for, at vores børn ikke var hjemme den nat - og så er jeg glad for, at vores bil ikke var involveret i et uheld, hvor nogle uskyldige måske var blevet slået ihjel under den vanvittige kørsel rundt i byen, mener Charlotte Stigfeldt.

Søndag aften skete der en meget alvorlig trafikulykke


Jeg er glad for, at vores børn ikke var hjemme den nat - og så er jeg glad for, at vores bil ikke var involveret i et uheld, hvor nogle uskyldige måske var blevet slået ihjel under den vanvittige kørsel rundt i byen, mener Charlotte Stigfeldt.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce