Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Fællesspisning hver for sig skal give Jullerup-Melby et nyt fyr

Borgerforeningen i Jullerup-Melby kommer forsamlingshuset til undsætning, der lige nu står uden et fyr i de kolde vintermåneder. Det er nemlig et vigtigt samlingspunkt for området, der ikke har andre steder at benytte, fortæller formanden for borgerforeningen, Christian Højrup Larsen. Foto: Thomas Gregersen
Fyret i Jullerup-Melbys forsamlingshus er gået i stykker. Derfor samler de lokale nu penge ind til et nyt gennem deres alternative og corona-venlige koncept.

Jullerup/Melby: Forsamlingshuset i Jullerup-Melby har ikke fået den ideelle begyndelse på året. Det gamle fyr er nemlig gået i stykker, og i de kolde vintermåneder kan huset derfor ikke bruges.

Oprindeligt var det meningen, borgerforeningen skulle afholde den årlige brugsfest i slutningen af januar, men corona hærger stadigvæk, og borgerforeningen er nu kommet op med et alternativt arrangement, hvor overskuddet går til et nyt fyr.

- Vi kunne alligevel ikke afholde brugsfesten. Der var ikke langt fra tanke til handling, og så lader vi bare overskuddet gå til forsamlingshuset, fortæller Christian Højrup Rasmussen, der er formand for borgerforeningen.

Annonce

Det nye fyr koster omkring af 50.000 kroner. Forsamlingshuset søger derfor også kommunale midler til at finansiere halvdelen.

Vi kunne alligevel ikke afholde brugsfesten. Der var ikke langt fra tanke til handling, og så lader vi bare overskuddet gå til forsamlingshuset.

Christian Højrup Rasmussen, formand for Jullerup-Melbys borgerforening

Fællesspisning hver for sig

Det lyder paradoksalt, men det er det ikke. Man bestiller nemlig en platte fra den lokale delikatesse, som man henter i forsamlingshuset. Alle spiser det samme på den samme aften, men hver for sig. Overskuddet går til et nyt fyr. Konceptet blev afprøvet forrige år med stor succes. 

Sundt fællesskab

- Under normale omstændigheder har vi haft 20-25 arrangementer om året. Det er jo hårdt udfordret nu, siger Christian Højrup Rasmussen, men påpeger, at stopper corona-pandemien ikke stopper dem. Fællesspisning hver for sig var nemlig også et hit sidste gang, der var lukket ned.

I følge formanden for borgerforeningen, Christian Højrup Rasmussen, spiller forsamlingshuset en vigtig rolle i fællesskabet. Han påpeger, at eftersom de ikke har nogle idrætsforeninger eller en brugs, har forsamlingshuset været det eneste samlingssted.

I byerne Jullerup og Melby bor der tilsammen i omegnen af 230 mennesker. Christian Højrup Rasmussen fortæller, at sammenholdet er bundet sammen af nysgerrigheden til hinanden.

- Det er så velfungerende uden at være anmassende, og så har man en god føling med hinanden, ren upåagtet af corona, siger han.


Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Svensk fastelavnsbolle megahitter: Sådan bager du semlor selv

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Vind billetter til landets største feriemesse

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Foredrag med Overleveren

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Hvor gammel var Gorm den gamle egentlig?

Ugeavisen Nordfyn

Fællesspisning hver for sig skal give Jullerup-Melby et nyt fyr

Ugeavisen Nordfyn

En DSB-stol og en grankogle i Hobro satte gang i Janes iværksætterdrøm: - Det vigtigste er, man har sin humor og sin optimisme

Ugeavisen Nordfyn

Ny teknik hjælper på ryggen: Fremtidens senge kan skifte hårdhed

Ugeavisen Nordfyn

Anarki i højtiderne: Meny ønsker god påske - skal du have juleslik og en fastelavnsbolle med?

Ugeavisen Nordfyn

Alternativt køretøj giver frihed: Havde jeg ikke min kabine-scooter, kom jeg ikke ret mange steder

Annonce