Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Fader Vor, du som er på Youtube

Klumme: Thomas Gregersen
Annonce

Nu vil jeg gerne lige slå fast, at jeg hverken er mere eller mindre troende end danskeren i gennemsnit, men jeg kan nogle gange godt sidde en sen aftentime med benene oppe og halvt sovende drømme en nostalgisk og naiv drøm om dengang, hvor vi alle trådte bare tilnærmelsesvis samme vej rundt i trædemøllen. Det var sgu på en eller anden måde bare lettere, da livet i et samfund var baseret på ét gældende sæt moralske værdier, der gav blot et strejf af mening. Såsom venlighed og empati.

Fakta er blevet til følelser, og syv milliarder individualister og opportunister jokker rundt i fuldstændigt uberegnelige baner, indtil de kolliderer og eksploderer i små elektriske udladninger.

I de gode gamle dage lød det første bud: Du må ikke have andre guder end mig. Dengang kunne en rigtig Gud alene ved hjælp af sin pegefinger sende et lyn afsted, der ville forstøve 18-årige Instagramstjerner ved navn Lulu MiZhella-muzz med 300.000 følgere og botoxlæber, som synes, at de trods alt for få års dårlig skolegang snildt kan agere åndelige vejledere for en kommende generation af teenagere.

Zzzapf ... og en lille hvid røgsky driver væk i vestenvinden.

Er jorden flad? Hvad føler du selv?

Zzzapf ... endnu en, der kan fejes op.

Hej, jeg hedder Jürgen, og jeg kan helbrede kræft ved at pendulere dig med et gustent stykke kvarts gennem telefonen for kun 3000 kroner.

Zzzapf!

Jeg bliver helt usædvanligt træt, når alle diskussioner skal starte heeeelt forfra, hver gang opportunisternes uberegnelige baner kolliderer på Facebook. Alle de der klippefaste holdepunkter og mellemregninger er eroderet væk, så vi skal helt ned på bunden og vende hver gang.

Synes du virkelig, jeg skal samle min hunds efterladenskaber op, og hvis jeg gør det, må jeg så ikke bare føle, at det er ok at efterlade de små sorte poser på vejen? Jeg tjekker lige min mavefornemmelse ...

Zzzapf!

Jeg kan godt se, der står 50 kilometer i timen på skiltene, men jeg føler sagtens, jeg kan køre det dobbelte efter forholdene, mens jeg sender en snap.

Zzzapf!

I dag kan du låse dig inde og sidde med næsen helt inde i skærmens blå skær, mens du chatter med nogle lige så vanartede ligesindede på den anden side af kloden. Så sidder I der og bekræfter hinanden i jeres eget lille ekkorum og får lige præcis de nyheder, som I i forvejen er enige i.

Når jeg nogle gange har siddet i en af de der diskussioner, hvor det er tilladt hele tiden at opfinde sine egne sandheder, fordi de universelle er kastet ud med badevandet, så begynder min hjerne ganske langsomt at koge over af stress.

- Det kan godt være, indlandsisen smelter, men til gengæld har 7-eleven på Nørrebrogade aldrig haft så mange Filur-is i fryseren som nu, så jeg tror faktisk ikke, vandstanden kommer til at stige mærkbart.

Zzzapf! Af støv er du kommet, og til støv er du blevet ...

Samtidig synes alle åbenbart, at det er nødvendigt at give dig en lille daglig pakke af ubrugte synspunkter og opdigtede facts med på vejen. Lige fra hvordan, du fjerner kattehår fra fleecetrøjer med en lighter, laver den perfekte créme brulee eller kommer ud af en depression ved at sniffe quinoa-frø.

Hvis du mangler åndelig vejledning i nogle af livets store spørgsmål, er der heldigvis altid et svar lige ved hånden på nettet.

Problemet er jo bare, at du aner ikke, om investeringsrådgiveren i den anden ende i virkeligheden er Finn Nørbygård, eller om parterapeuterne på hjemmesiden måske er det ældre ægtepar oppe på tredje sal, der har råbt af hinanden i 70 år, men udelukkende holder sig i live, fordi de ikke vil lade den anden få det sidste ord.

Det bliver ikke mig, der giver dig dagens gode råd. For jeg har lige slukket.

Jeg bliver helt usædvanligt træt, når alle diskussioner skal starte heeeelt forfra, hver gang opportunisternes uberegnelige baner kolliderer på Facebook. Alle de der klippefaste holdepunkter og mellemregninger er eroderet væk, så vi skal helt ned på bunden og vende hver gang.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce