Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Filmaften fortæller børnehjems-historier

Bent Løfqvist Hansen kom til Klintebjerg Børnehjem som helt lille sammen med to af sine søskende fra Vesterbro i København. Bent Løfqvist startede med at spille fodbold på børnehjemmet, og kom siden til B1913 og på landsholdet, inden han blev udlandsprofessionel i Metz i Frankrig. Foto fra livsfortællingsfilm

På Klintebjerg Efterskole kan man den 24. januar se levende billeder og høre om livet på Klintebjerg Børnehjem i 1950'erne.

Klintebjerg: Uanset om man har interesse for den lokale historie, fortidens liv på børnehjem generelt eller den gode menneskelige fortælling, så er der noget at komme efter, når der inviteres til biografaften på den nuværende efterskole ved havnen i Klintebjerg.

Biografaftenen omfatter flere forskellige indslag, hvor der både vil blive vist lokale livsfortællinger fra Peter Yndgaards snakke med tidligere børnehjemsbørn, men der bliver også en næsten 20 minutter lang film med originale optagelser på smalfilm af Hans Askegaard og dennes bror Klaus Askegaard i slutningen af 1950'erne.

- Det er nogle meget interessante scener med både mange børn og personaler fra årene 1957 til 1959. Hans Askegaard kom til børnehjemmet i 1937, hvor hans forældre tiltrådte som forstanderpar, fortæller Peter Yndgaard.

Derudover er der en kort film fra 1940'erne og 50'erne, hvor man blandt andet ser kongeskibet Dannebrog passere Klintebjerg under stor opmærksomhed.

- Endelig er der to meget spændende beretninger fra to tidligere børnehjemsbørn, der fortæller om deres liv under og efter opholdet. Det er Bent Løfqvist Hansen, der var en meget talentfuld fodboldspiller. Han startede med at spille mens han var på børnehjemmet og endte med en professionel karriere i fransk topfodbold og som profil på det danske landshold, fortæller Peter Yndgaard.

Sidste film bliver livsfortællingen med Peder Bent Jacobsen, der boede flere år på børnehjemmet sammen med to af sine søskende.

Både Hans Askegaard og Bent Løfqvist Hansen vil være til stede under biografaftenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce