Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Foderforretning kribler og krabler for nye kæledyrstyper

Martin Madsen er ved at indrette et rum specielt til levende larver og insekter. Her skal der laves klimastyring og lys, der minder om almindeligt dagslys. Foto: Thomas Gregersen
Undulaterne og den stribede huskat er i mange danske hjem skiftet ud med varaner, leguaner, kæmpefrøer og ugler. Det stiller nye krav til Otterup Hobbyfoder.
Annonce

Otterup: - Goddag, jeg vil gerne kigge på en pose frosne rotter? -Ja, værsgo, skal det være nyfødte unger eller nogle af de her velvoksne på 550 gram?

Sådan kan dialogen lyde, når kunderne fremover kommer ind i Otterup Hobbyfoder, hvor indehaver Martin Madsen har fået fødevaremyndighedernes grønne stempel som leverandør af en række nye typer foder.

- Du drømmer ikke om, hvad vores kunder har af dyr derhjemme. Der er rigtigt mange hjem, der ligger et pænt stykke fra den sædvanlige kanariefugl eller labrador, fortæller Martin Madsen.

På butikkens lagerliste kan man nu også finde mus og rotter i alle størrelser, kæmpestore melorme, kakerlakker, græshopper, fårekyllinger, soldaterfluelarver og daggamle kyllinger.

- Kyllingerne er helt nyklækkede hanekyllinger, som bliver sorteret fra i ægindustrien, så på den her måde bliver de brugt til noget fornuftigt, siger Martin Madsen.

Insekter og larver ender typisk i maverne på pindsvin, volierefugle eller mindre firben. Men der er også flere kunder, der køber foder til eksotiske frøer og edderkopper i alle størrelser.

Annonce

Godkendt til at håndtere levende foder

Otterup Hobbyfoder er en af kun tre-fire forhandlere på landsplan, der officielt er godkendt til at handle med levende foder. Det har været en lang vej og fordi der ikke rigtigt var så mange fortilfælde, har Fødevarestyrelsen måtte skabe godkendelsesproceduren undervejs.

- Jeg ved, at der foregår en uofficiel handel med det i de kredse, der holder de her specielle dyr, men vi er ganske få, der er godkendt til det, fortæller Martin Madsen.

Udover et stort udvalg af levende insekter og larver, så tager han også levende rotter og mus ind på bestilling.

- Vi behandler dyrene som om de var kæledyr, mens de er hos os og følger de foder- og pasningsplaner der bliver krævet af myndighederne. Levende mus og rotter bruges blandt andet til større slanger og ugler, der ikke vil spise optøet foder, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce