Annonce
Ugeavisen Nordfyn

For de mindste: Læs og leg med billedbøger

 LæseLeg bøgerne har fået deres særskilte plads på bibliotekerne, så de er lette at finde. Foto: Nordfyns Bibliotek & Borgerservice

Kender du et barn i alderen 1-7 år? Og kender du LæseLeg?

LæseLeg er et billedbogskoncept for børn i alderen 0-7 år. Formålet er at gøre arbejdet med børns sprog lettere og bedre i dagpleje, institutioner og skoler. Forældre og børn kan også læse bøgerne sammen i ro og mag derhjemme.

LæseLeg-bøgerne består af et bredt udvalg af klassiske og moderne billedbøger, som voksne og børn kan læse og tale om sammen, mens de læser. Bøgerne er inddelt i fire aldersklasser: 1-3 år, 3-4 år, 5-6 år og 6-7 år.

Annonce

Eksempelvis er der bogen Traktor af Troels Gollander. I et let forståeligt sprog fortælles om traktorens mange muligheder og egenskaber, og der er mange, dejlige billeder, der kan give en god snak mellem barnet og den voksne.

I Sille skal dele af Sofia Rådström, får Sille besøg af Esther. Sille vil ikke dele sit legetøj med Esther. Det giver lidt konflikt, lige indtil pigerne i fællesskab finder ud af at deles om fars computer og indbetalingskort. Så er det far, der ikke vil dele. Det er en humoristisk bog med fine illustrationer over et emne, som mange børn og voksne vil kunne genkende.

Fakta om bøgerne

Forfatter: Troels Gollander, titel: Traktor, udgivet 2018, forlag: Gyldendal

Forfatter: Sofia Rådström, titel: Sille skal dele, udgivet 2020, forlag: Turbine.

Forfatter Anna Llenas, titel: Farver og følelser, udgivet 2019, forlag: Bolden.

Forfatter Eva Susso, titel: Morfar flytter ind, udgivet 2020, forlag: Turbine.

I Anna Llenas’ Farver og følelser vågner Farvemonsteret op i et underligt humør. Der er kommet rod i følelserne, og nu er det tid til at rydde op. Læseren skal hjælpe med at rydde op og få styr på glæden, tristheden, vreden, frygten og roen. En fin bog til samtale om de forskellige grundfølelser.

I Morfar flytter ind af Eva Susso, flytter morfar ind hos Emil og Haddy. Morfar kommer helt fra Afrika, hvilket giver nogle sjove og finurlige episoder i bogen. Bogen er oplagt til en snak om vaner, rutiner og forskelligheder.

Bibliotekerne i Nordfyn har LæseLeg-bøger på vores tre biblioteker, så kom og se, om der ikke er et par bøger eller tre, der kan fange jeres interesse. Bøgerne har fået en særskilt plads på bibliotekerne, så de er lette at finde.

Nordfyns Biblioteker samarbejder med kommunens sprogkonsulent om at støtte brugen af konceptet i kommunens børnehuse. Se mere på www.laeseleg.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce