Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Frækt: Tyve tømmer Rigmors have igen og igen

Rigmor Jørgensen er træt af gentagne tyverier fra haven. Foto: Thomas Gregersen
Rigmor Jørgensen er glad for det ellers så rolige kvarter og de gode naboer på vænget Bag Bognæs, men hun er ved at være godt træt af den seneste tids mange tyverier i området.
Annonce

Bogense: - Jeg bliver så arrig over det her, fortæller Rigmor Jørgensen, der bor i kvarteret Bag Bognæs.

Da foråret meldte sin ankomst i maj, og det blev muligt at sidde ude på den overdækkede terrasse foran rækkehuset, investerede Rigmor Jørgensen i en ny terrassevarmer, der skulle gøre det lidt mere hyggeligt at opholde sig udendørs.

Men glæden over nyanskaffelsen blev forholdsvis kort, for allerede fredag den 15. maj om morgenen var terrassevarmeren væk, da Rigmor Jørgensen kiggede ud af sit køkkenvindue.

- Jeg ringede til politiet og til mit forsikringsselskab, og om søndagen var jeg ude og købe en ny. Den fik vi sat op og sikret med en lukket krog, så den ikke lige var til at løbe med. I hvert fald ikke hvis man ikke havde værktøj med, fortæller hun.

Men allerede to dage senere var også den nye terrassevarmer forsvundet som dug for solen, da Rigmor stod op.

Annonce

Hjemme imens

- Vi har været hjemme begge gangene, hvor tyvene har været i gang lige uden for vinduet. Bag Bognæs er ellers sådan et godt kvarter, hvor vi kommer hinanden ved, hjælper hinanden og holder øje, men man kan jo ikke være på vagt døgnet rundt, mener hun.

I den forgange weekend var der så ubudne gæster på spil for tredje gang på få uger. Denne gang løb de med en æggeformet havestol, der var hængt op i et kraftigt stålstativ.

Stolen havde hun givet omkring 3000 kroner for, og en enkelt person har med sikkerhed ikke kunnet slæbe det tunge stålstativ væk alene.

- Da jeg ringede til forsikringsselskabet, fik jeg pænt at vide, at jeg nok skulle regne med at stige i præmie. Jeg er ved at gå amok. Det kan simpelthen ikke passe, at man ikke kan have sine ting i fred, mener Rigmor Jørgensen.

Annonce

Gasflasker forsvinder

Hun er ikke den eneste beboer i kvarteret, der har været ramt af gentagne tyverier inden for den forholdsvis korte periode.

Hele striben af rækkehuse har monteret sensor-aktiverede lamper på terrasserne, og boligforeningen har fået sat lamper op på stierne foran husene.

Det er typisk letomsættelige genstande som gasflasker eller pantflasker, der forsvinder, men Rigmor Jørgensen håber, at nogen vil reagere, hvis de bliver tilbudt en billig terrassevarmer eller en af de specielle stole.

Nu er hun begyndt at tage havemøblerne ind i stuen, når hun skal noget. Men det er trættende hele tiden at skulle gå og være på vagt, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce