Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Genbrug: Ryd op i skabene og lej en reol hos Athyna Moda

Maria Storm Bjerre har fyldt adskillige plasticsække med børnetøj, som hun håber at få solgt fra sin lejede reol hos Athyna Moda i Søndersø. Foto: Betty Rasmussen
I reolbutikken Athyna Moda i Søndersø kan private leje en eller flere reoler og sælge tøj og tilbehør til far, mor og børn. 20. juli udvider butikken med et lokale til andre varer. Kravet er, at kvaliteten er i orden.
Annonce

Søndersø: Maria Storm Bjerre har fyldt bilen med plasticsække med børnetøj, som de to børn er vokset fra, før de nåede at slide tøjet.

- Det er jo vanvittigt at have alt det liggende. Jeg har solgt lidt på nettet, men det blev så bøvlet, fortæller Maria Storm Bjerre, men hun hiver det ene stykke tøj efter det andet op fra sækkene, glatter de små bukser og hænger dem på en bøjle.

Maria Storm Bjerre har lejet en reol i Søndersøs nyeste butik, reolbutikken Athyna Moda, der er åbnet på Vesterled 16, ved siden af Loop Fitness i lokaler, hvor Aldi tidligere solgte dagligvarer.


Det er jo vanvittigt at have alt det liggende. Jeg har solgt lidt på nettet, men det blev så bøvlet.

Maria Storm Bjerre


Reolbutikken er ejet af Athyna Da Silva, der sammen med familien har bygget butikken op med reoler i lange rækker og et par prøverum.

Anita Johansen, der har13 års erfaring fra Hennes og Mauritz, er ansat til at passe butikken, og hun sørger for skiftende udstillinger, går reolerne efter, når der har været kunder, giver reol-lejere gode råd, hvis de ønsker det, minder kunderne om, at varerne ikke kan byttes, og tager mod betalingen.

Anita Johansen er ansat i den nye reolbutik på Vesterled i Søndersø. Og når hun ikke servicerer kunder eller lejere, bruger hun tid på at arrangerer udstillinger med noget af tøjet. Via Instagram kan følgerne se, om der er tilbud, der frister. Foto: Betty Rasmussen

I det 500 kvadratmeter store butikslokale kan hele familien finde tøj og tilbehør. Fra tøj til de allermindste babyer til dametøj i størrelse 54, hertil sko, tasker, diverse accessories og lidt legetøj.

- Vi har 120 reol-lejere. De fleste lejer en eller to reoler, men vi har også haft en, der har fire reoler, fortæller Anita Johansen. Det koster 100 kroner om ugen at leje en reol, og da avisen er på besøg, er alle reoler lejet ud, selv om enkelte mangler at blive fyldt op. Men det bliver de seneste næste dag, siger Anita Johansen.

Annonce

15 procent i provision

Maria Storm Bjerre er en af dem, der har lejet to reoler. For ud over børnestanden vil hun også lave en voksenstand med det tøj, hun ikke selv bruger længere.

- Jeg køber også ofte brugt og har fået mange fine ting på den måde, fortæller hun.

Reol-lejerne bestemmer selv, hvad de vil tage for varerne, men et hurtigt tjek viser, at der er mange muligheder for at gøre et godt køb til en absolut rimelig pris. Enkelte varer har endda stadig det oprindelige prismærke på.

Athyna Moda tager 15 procent af salgsprisen i provision, og så snart prisskiltet er scannet ind ved kassen, ryger resten af pengene ind på reol-lejerens konto.

Nogle af reol-lejerne har gjort lidt ekstra ud af det for at tiltrække kundernes opmærksomhed. Foto: Betty Rasmussen

Fra mandag den 20. juli bliver reolbutikken udvidet med endnu et lokale på 300 kvadratmeter. Her kan der sælges andre varer end tøj, for eksempel legetøj og nyere brugskunst. Og det er en betingelse, at varerne skal være i orden.

Intet gammelt køkkenudstyr, støvede bøger eller potter med jordrester, lyder kravet til reol-lejerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce