Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Tænker kreativt: Genbrugs-takeaway skal sikre husleje under nedlukning

De frivillige præsenterer blandt andet mere tøj i butiksvinduerne hos Kirkens Korshær i Otterup. Helt til venstre er det butikkens leder Tove Hansen samt Birthe Rasmussen og Bertha Tharking. Foto: Thomas Gregersen
Selvom de frivillige medarbejdere i de nordfynske genbrugsbutikker er oppe mod nogle andre corona-konsekvenser end detailhandlen, så kæmper de dog med kreative metoder for at holde de faste udgifter hjemme.

Otterup: Selvom den første dag i februar byder på temperaturer lige på frysepunktet, så er der god gang i en ny form for genbrugs-takeaway i Otterup.

Uden for de store butiksvinduer på Ørkebyvej går et par kvinder rundt og tager billeder ind af vinduerne, når de finder et godt tilbud.

- Der sidder alligevel nogen og holder øje med vores facebookside. De ting, jeg er ved at sælge nu, er allesammen lige blevet lagt op på vores side i to videoer her til morgen, fortæller Birthe Rasmussen, der er frivillig hos Kirkens Korshær i Otterup.


Der sidder alligevel nogen og holder øje med vores facebookside. De ting, jeg er ved at sælge nu, er allesammen lige blevet lagt op på vores side i to videoer her til morgen

Birthe Rasmussen


Butikken, der siden 2014 har ligget meget synligt ud til hovedvejen mod Odense, har rigtigt fine muligheder for at præsentere sine varer, men når nu kunderne ikke må få lov at komme og kigge, som de plejer, har de frivillige møbleret om på udstillingen, så der er blevet plads til at vise et større udvalg af butikkens genbrugstøj og nogle af de mere attraktive møbler udefra.

Samtidig lægger de frivillige både billeder og video på facebook, hvor de præsenterer ting som møbler, nips, lamper og porcelæn.

Efter bestilling og betaling bliver varerne transporteret ud til bagdøren, hvor kunderne kan hente dem.

Annonce

Hårdt forår

Det kunne i den grad mærkes på bundlinjen, da genbrugsbutikkerne ligesom alt andet var lukket ned i næsten tre måneder i foråret. Så denne gang er man tvunget til at tænke ud af boksen og tage kreative løsninger i brug, når forretningens faste udgifter skal dækkes ind.

Birthe Rasmussen, Bertha Tharking og Tove Hansen er ved at dække et udstillingsbord med dug og kaffestel, så kunderne kan få et bedre indtryk af tingene fra butiksvinduet. Foto: Thomas Gregersen

- Alt, hvad vi kan få sendt ud gennem porten er vigtigt. Der skal jo også helst sendes så mange  videre til vores gode formål. Det er jo sådan, at Kirkens Korshærs overskud går direkte til danske udsatte og hjemløse. Dem bliver der desværre flere af i sådan en krisetid, og de, der er, bliver kun endnu mere udsatte. Derfor er det vigtigt, at vi kan holde noget omsætning i gang, siger Bertha Tharking, der er en af de frivillige på dagens hold.

Selvom det er mandag, arbejder de fire kvinder på fredagsholdet. Ved at være samlet i små faste frivillig-bobler på under fem er gevinsten for de frivillige, at de stadig kan få plejet deres sociale behov.

- Vi har et rigtig godt hold, så i foråret var det et stort savn, at vi ikke kunne se hinanden, mener Bertha Tharking.

Annonce

Auktion over genbrugsguld

De frivillige har været vidt omkring i overvejelserne om, hvordan omsætningen kan holdes i gang, selvom kunderne ikke må  komme på fysisk besøg.

Udover at kunderne nu må udse sig de ønskede varer fra butiksvinduet eller facebook, bliver der også arbejdet på at lave auktioner over nogle af butikkens lidt dyrere designergenstande.

- Gennem årene har vi jo efterhånden fået opbygget en viden om, hvilke - for eksempel keramikere, der godt kan være lidt penge værd. Så det er noget af det, vi arbejder på, fortæller Bertha Tharking.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce