Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Genbrugsbutik flytter over i tom Fakta-bygning

Inger Rasmussen, formand for Kirkens Korshær i Bogense, står her i genbrugsbutikken i Hotelpassagen. Fra 10. oktober hedder forretningens nye adresse Adelgade 101. Foto: Emil Hermann
Efter næsten 20 års domicil i Hotelpassagen skiftes adressen nu ud med Adelgade. Kirkens Korshærs genbrugsbutik får et nyt og større hjem i Bogense.
Annonce

Bogense: Til november er det 20 år siden, at Kirkens Korshær åbnede sin genbrugsbutik i Hotelpassagen i Bogense. Jubilæet bliver dog ikke fejret på denne adresse. For på dette tidspunkt holder forretningen til i Adelgade 101, hvor den er flyttet ind i den tomme Fakta-bygning.

Det fortæller Inger Rasmussen, formand for Kirkens Korshær i Bogense.

- Fra lørdag den 21. september og frem til torsdag den 10. oktober vil butikken i Hotelpassagen være lukket, da vi er i fuld gang med at flytte alle vores ting og sager over i bygningen i Adelgade. Alt inventar er nyt og står klar derover, så med cirka 35 frivillige flyttemænd bør det kunne lade sig gøre at få tøj, sko, møbler og andet på plads på cirka to og en halv uge, siger hun.

Den 10. oktober klokken 10 indvies den nye butik i Adelgade, og alle er velkommen til at kigge forbi. Der serveres kaffe, kage og sodavand hele dagen.

Kunder kigger på tøj ude foran Kirkens Korshær genbrugsbutik i Hotelpassagen. Frivillige chauffører henter effekter i dødsboer eller private hjem, som folk giver væk gratis til den gode sags tjeneste. Foto: Emil Hermann
Annonce

Mere plads

926 kvadratmeter rummer den nye butik i Adelgade. De frivillige medarbejdere og kunderne får dobbelt så meget plads at boltre sig på end før.

- Vores tidligere butik var blevet lidt træt. Vores distriktschef mente derfor, at det nu var tid til at prøve noget nyt, og de nye lokaler ligger rigtig godt centralt i Bogense. Vi forventer derfor, at vores salg vil blive løftet yderligere, fortæller Inger Rasmussen.

Kirkens Korshær er en social hjælpeorganisation, der hjælper sumfundets mest udsatte. En stor del af det sociale hjælpearbejde, som Kirkens Korshær udfører, finansieres af salget i genbrugsbutikkerne.

Den første genbrugsbutik åbnede i Aarhus den 21. november 1972. I dag driver Kirkens Korshær omkring 250 genbrugsbutikker fordelt over hele landet ved hjælp af frivillig arbejdskraft.

På Nordfyn er der to genbrugsbutikker. Ørkebyvej 4 i Otterup ved den store rundkørsel og den, der er på vej i Bogense i Adelgade 101.

Nu kommer der igen liv i Adelgade 101. Fakta lukkede sin butik inden udgangen af maj 2018, fordi forretningen gav underskud. Foto: Emil Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce