Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Generationskifte på Toftegården: Christina tager nu over i dametøjsafdelingen

Christina Kruse tager over for sin svigermor Irma Kruse hos Toftegårdens Dametøj på Skovhavevej 2. Toftegården består også af Toftegårdens Automobiler, som hendes mand ejer. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce

Tofte: Efter 19 år med Irma Kruse ved roret i Toftegårdens Dametøjsafdeling, er det nu tid til, at en ny tager over. Men det bliver i familien. Christina Kruse, Irmas svigerdatter, bliver den nye leder af butikken fra årsskiftet. I over 15 har de to arbejdet sammen i butikken, og det er både med glæde, spænding og en smule ængstelse, at Christina Kruse tager førertrøjen på.

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg er glad for mit arbejde, og jeg kan godt lide alle de forskellige mennesker, som kommer herind. Det er sjovt at gå på arbejde, fortæller Christina Kruse.

Da Christina startede som butiksassistent i den 300 kvadratmeter store forretning i 2004, var det ikke planen fra start, at hun skulle overtage den, men det blev mere og mere klart efterhånden som årene gik, og de seneste to år har det været sikkert, at Christina Kruse skulle overtage, når Irma Kruse gik på pension.

I samme ejendom som dametøjsforretningen driver hendens mand Thomas Kruse Toftegårdens Automobiler, som han overtog tilbage i 2015 efter sin far Per Kruse.

Blå bog

Christina Kruse er opvokset i Bogense og bor i dag stadig på Nordfyn med sin mand Thomas Kruse og deres to børn, Karoline på 12 år og Viktoria på 9 år.

Christina er uddannet butiksassistent, og herudover har hun arbejdet som fabriksmedarbejder, cafemedarbejder, pædagogmedhjælper i børnehaver. Herudover har hun også haft stor fokus på idrættens verden i mange år.

Christina Kruse tager over for Irma Kruse, som åbnede Toftegården Dametøj for 19 år siden.

På samme matrikel ligger Toftegårdens Automobiler, som ejes af Thomas Kruse. Han overtog forretningen efter sin far, Per Kruse, i 2015.

Annonce

Videre i familien

Nu står Christina Kruse i spidsen sammen med sin mand Thomas Kruse for Toftegårdens to virksomheder, og at skulle lede arbejdet med sin mand er ikke en tanke, der går Christina Kruse på.

- Vi har været her sammen i mange år, og det bliver ikke så meget anderledes, end at jeg bestemmer nu og ikke kun er medbestemmende, fortæller Christina Kruse.

- Jeg skal lige vænne mig til, at det nu er mig, der skal tage beslutningerne og bestemme, siger hun kort efter med et smil.

Som udgangspunkt bliver butikken, som den plejer, lover Christina Kruse, og det vil vise sig hen af vejen, om der er nogle ting, der bliver ændret hen af vejen. Én ting er dog sikkert, og det er, at der stadig er tid til fordybelse og hjælp til kunderne.

- Det er vigtigt, at der er tid til kunderne. Vi vil gerne tage os tid og forsøge at guide så godt som muligt, fortæller Christina Kruse.

Annonce

Mange stamkunder

Brødtekst

Christina Kruse har arbejdet i Toftegårdens Dametøj i over 15 år, og de sidste to år har det været klart, at hun skulle overtage butikken efter sin svigermor, Irma Kruse, som startede butikken op for 19 år siden. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Fra 1. januar overtager Christina Kruse forretningen, og det er både med spænding, glæde og en smule ængstelse i maven. Forretningen bliver dog i familien, hvilket er rart for den store familie, som er samlet på Toftegården. Christinas mand, Thomas Kruse, ejer Toftegården Automobiler, og det gør det nemt for dem som en familie, da børnene kan komme efter skole, selvom de to forældre arbejder. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Toftegårdens Dametøj vil stadig have fokus på samme service til kunderne, og Christina Kruse har ikke planer om at lave de store ændringer. Kunderne vil stadig komme ind i den samme butik - nu bare med Christina bag disken i stedet for Irma. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce