Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Gin på Hjul: Socialopædagogerne Peter og Brian besluttede sig for at sælge gin

Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen købte den dengang hvide og tomme salgsvogn i Tyskland tilbage i januar 2020. De har selv designet og istandsat vognen fra inderst til yderst. Foto: Anders Ranthe
Socialpædagogerne Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen er ikke kun kollegaer. De har også en fælles kærlighed for gin. Derfor har de åbnet salgsvognen Gin på Hjul, hvorfra de forsøger at indvie deres kunder i ginens uendelige muligheder.

Krogsbølle: Udover at feinschmecker-parret Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen til dagligt deler arbejdsplads som socialpædagoger på et bosted i Otterup, deler de også en fælles passion for gin. Faktisk i så høj grad, at de sammen har åbnet egen lille salgsvogn, som de har døbt "Gin på Hjul".

- I begyndelsen var vi faktisk ikke helt afklaret med, hvad vi ville. Udover at vi som socialpædagoger var fast besluttet på, at det skulle bygge på noget socialt. På et tidspunkt foreslog Brian så, om ikke vi skulle åbne en vogn med drinks. Det synes jeg ikke lød som en helt dum ide, fortæller Peter Hansen.

Allerede sidste år begyndte de at rykke ud til de første arrangementer. Dog er det først for alvor lykkedes dem at få ordentlig gang i deres forretning efter den seneste corona-genåbning. Her rykker de ud til alt lige fra fester til bryllupper, fødselsdage og jubilæer.

Annonce

Det er ikke kun gin, Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen langer over bardisken. De sælger også fadøl samt andre typer af spiritus. For eksempel whisky og rom. Dog har gin sin helt særlig force, mener Peter Hansen.

- Prismæssigt kan rom og whisky meget hurtigt løbe op. Skal du så over i en eksklusiv variant, stikker det jo så helt af. På den måde er gin en mere mangfoldig drik, som du faktisk kan få til en overkommelig pris. Det er nok også derfor, at gin er blevet så udbredt over de seneste år, siger han.

En eksklusiv oplevelse

Gin på Hjul får deres varer gennem engrosfirmaet Kældermester (Cellarmester, red.) i Tommerup, der normalt leverer til specialforretninger. For Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen betyder det meget at kunne byde kunderne på et unikt varesortiment.

- Det skal gerne være en eksklusiv oplevelse at få besøg af os. Derfor dur det jo heller ikke, hvis vi bare tropper op med en tilfældig gin, du selv kan købe i Netto til 99 kroner. Vi skal helst kunne byde på noget, det ikke er muligt for alle at anskaffe sig til dagligt. Ellers kunne folk jo lige så godt gøre det selv, forklarer Brian Lindeskov Nielsen.

Ikke alene formår de to gin-entusiaster at tilbyde deres kunder et unikt produkt. De formår tilsyneladende også at rykke ved kundernes horisont.

- Folk bliver faktisk positivt overrasket, når vi har været ude og servere hos dem. De fleste forbinder ofte gin med den klassiske gin og tonic. Men så begynder de langsomt at indse de mange muligheder og smagskombinationer, ginen faktisk rummer, fortæller Peter Hansen og fortsætter:


Når vi er ude til fester, møder vi nogle gange folk, der hårnakket påstår, at de "i hvert fald ikke kan lide gin hass". Men når vi så alligevel laver en til dem, indser de, at det kan de faktisk godt.

Peter Hansen


- Når vi er ude til fester, møder vi nogle gange folk, der hårnakket påstår, at de "i hvert fald ikke kan lide gin hass". Men når vi så alligevel laver en til dem, indser de, at det kan de faktisk godt. I sidste ende afhænger det jo af, hvilke råvarer du bruger.

Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen har sågar fået eget firma-logo, der er designet af selveste Brian Lindeskov Nielsens datter, Caterina. Foto: Anders Ranthe

De har også selv glæde af at komme ud og dele deres entusiasme med andre mennesker.

- Først og fremmest får vi jo noget socialt ud af det. Vi synes, det er hyggeligt at kunne komme ud til andre og give dem en aha-oplevelse. Det er helt klart det, der fylder mest for os, siger Brian Lindeskov Nielsen.

Annonce

Fremtiden

Foreløbigt har Gin på Hjul rullet ud til otte arrangementer. Efter sommerferien er de booket til to arrangementer, ligesom at arbejdskalderen allerede nu melder om en booking engang til næste år.

Imidlertid gør hverken Peter Hansen eller Brian Lindeskov sig nogen konkrete tanker om, hvilken slags forretning, at Gin på Hjul skal ende med at blive til.

- Lige nu er det primære for os at komme ud og give andre en oplevelse. Vi synes også selv, at det er hammer hyggeligt at komme ud til andre mennesker. Det er jo altid sjovt at se noget vokse. Selvfølgelig skal det også kunne løbe rundt for os. Men om vi på sigt skal have flere vogne til at køre rundt må tiden jo vise, siger Brian Lindeskov Nielsen.

https://modules.wearehearken.eu/fyens-nordfyn/embed/5816.js
Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Nordfyn tændte 1000 julelys

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Uhyggelig udvikling: I Hårslev fylder badmintonklubben 80 år - men uden de unge

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Eksportsucces: Nu sender Per julehjerter til hele landet

Ugeavisen Nordfyn

Nordfynsk kultur til jubilæum

Ugeavisen Nordfyn

Vind billetter til Danmarks største loppe- og stumpemarked

Ugeavisen Nordfyn

Sælsomt syn i marinaen

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Bill er så glad for sin cykel

Ugeavisen Nordfyn

Nordfyn halter efter med gode idéer: LAG-midler lukker i 2022 med ekstra penge i den sidste pulje

Ugeavisen Nordfyn

Intensiv jagt på dådyr: Ny fredningsafgørelse åbner for jagt på Dræet og Æbelø Holm

Ugeavisen Nordfyn

Skulle bare købe en kommode: Nu har Ken været i butikken i 25 år

Ugeavisen Nordfyn

Forsamlingshuset bød på middag og musik

Ugeavisen Nordfyn

Coronaen gavnede fællessangen: 40 fine år med fælles stemme

Ugeavisen Nordfyn

Når ét græskar ikke er nok: Gyldensteen Gods pynter hele Djurs Sommerland op

Ugeavisen Nordfyn

Usædvanligt frækt: Tricktyve forsvandt med splinterny gravemaskine til kvart million

Ugeavisen Nordfyn

Kendt revy med flere nye kræfter

Ugeavisen Nordfyn

Bolden ude: Søndersøklubber vil skabe e-sports-hold

Ugeavisen Nordfyn

Efterskoleelever løb over 6000 kilometer på 12 timer: - Stemningen var fandeme fed

Ugeavisen Nordfyn

App guider dig gennem Familien Juls Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Veflinge lagde for med første vælgermøde: Sosu'er, skoler og cykelstier var i fokus

Ugeavisen Nordfyn

Fortællinger om Indien

Ugeavisen Nordfyn

300 tons sten på fem dage: - Det er jo ingenting, vi har kun de små maskiner med denne gang

Ugeavisen Nordfyn

To små landsbyer har fundet stor opskrift på fællesskab og bæredygtighed

Ugeavisen Nordfyn

Demokratiets fineste stund

Annonce