Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Gin på Hjul: Socialopædagogerne Peter og Brian besluttede sig for at sælge gin

Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen købte den dengang hvide og tomme salgsvogn i Tyskland tilbage i januar 2020. De har selv designet og istandsat vognen fra inderst til yderst. Foto: Anders Ranthe
Socialpædagogerne Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen er ikke kun kollegaer. De har også en fælles kærlighed for gin. Derfor har de åbnet salgsvognen Gin på Hjul, hvorfra de forsøger at indvie deres kunder i ginens uendelige muligheder.

Krogsbølle: Udover at feinschmecker-parret Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen til dagligt deler arbejdsplads som socialpædagoger på et bosted i Otterup, deler de også en fælles passion for gin. Faktisk i så høj grad, at de sammen har åbnet egen lille salgsvogn, som de har døbt "Gin på Hjul".

- I begyndelsen var vi faktisk ikke helt afklaret med, hvad vi ville. Udover at vi som socialpædagoger var fast besluttet på, at det skulle bygge på noget socialt. På et tidspunkt foreslog Brian så, om ikke vi skulle åbne en vogn med drinks. Det synes jeg ikke lød som en helt dum ide, fortæller Peter Hansen.

Allerede sidste år begyndte de at rykke ud til de første arrangementer. Dog er det først for alvor lykkedes dem at få ordentlig gang i deres forretning efter den seneste corona-genåbning. Her rykker de ud til alt lige fra fester til bryllupper, fødselsdage og jubilæer.

Annonce

Det er ikke kun gin, Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen langer over bardisken. De sælger også fadøl samt andre typer af spiritus. For eksempel whisky og rom. Dog har gin sin helt særlig force, mener Peter Hansen.

- Prismæssigt kan rom og whisky meget hurtigt løbe op. Skal du så over i en eksklusiv variant, stikker det jo så helt af. På den måde er gin en mere mangfoldig drik, som du faktisk kan få til en overkommelig pris. Det er nok også derfor, at gin er blevet så udbredt over de seneste år, siger han.

En eksklusiv oplevelse

Gin på Hjul får deres varer gennem engrosfirmaet Kældermester (Cellarmester, red.) i Tommerup, der normalt leverer til specialforretninger. For Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen betyder det meget at kunne byde kunderne på et unikt varesortiment.

- Det skal gerne være en eksklusiv oplevelse at få besøg af os. Derfor dur det jo heller ikke, hvis vi bare tropper op med en tilfældig gin, du selv kan købe i Netto til 99 kroner. Vi skal helst kunne byde på noget, det ikke er muligt for alle at anskaffe sig til dagligt. Ellers kunne folk jo lige så godt gøre det selv, forklarer Brian Lindeskov Nielsen.

Ikke alene formår de to gin-entusiaster at tilbyde deres kunder et unikt produkt. De formår tilsyneladende også at rykke ved kundernes horisont.

- Folk bliver faktisk positivt overrasket, når vi har været ude og servere hos dem. De fleste forbinder ofte gin med den klassiske gin og tonic. Men så begynder de langsomt at indse de mange muligheder og smagskombinationer, ginen faktisk rummer, fortæller Peter Hansen og fortsætter:


Når vi er ude til fester, møder vi nogle gange folk, der hårnakket påstår, at de "i hvert fald ikke kan lide gin hass". Men når vi så alligevel laver en til dem, indser de, at det kan de faktisk godt.

Peter Hansen


- Når vi er ude til fester, møder vi nogle gange folk, der hårnakket påstår, at de "i hvert fald ikke kan lide gin hass". Men når vi så alligevel laver en til dem, indser de, at det kan de faktisk godt. I sidste ende afhænger det jo af, hvilke råvarer du bruger.

Peter Hansen og Brian Lindeskov Nielsen har sågar fået eget firma-logo, der er designet af selveste Brian Lindeskov Nielsens datter, Caterina. Foto: Anders Ranthe

De har også selv glæde af at komme ud og dele deres entusiasme med andre mennesker.

- Først og fremmest får vi jo noget socialt ud af det. Vi synes, det er hyggeligt at kunne komme ud til andre og give dem en aha-oplevelse. Det er helt klart det, der fylder mest for os, siger Brian Lindeskov Nielsen.

Annonce

Fremtiden

Foreløbigt har Gin på Hjul rullet ud til otte arrangementer. Efter sommerferien er de booket til to arrangementer, ligesom at arbejdskalderen allerede nu melder om en booking engang til næste år.

Imidlertid gør hverken Peter Hansen eller Brian Lindeskov sig nogen konkrete tanker om, hvilken slags forretning, at Gin på Hjul skal ende med at blive til.

- Lige nu er det primære for os at komme ud og give andre en oplevelse. Vi synes også selv, at det er hammer hyggeligt at komme ud til andre mennesker. Det er jo altid sjovt at se noget vokse. Selvfølgelig skal det også kunne løbe rundt for os. Men om vi på sigt skal have flere vogne til at køre rundt må tiden jo vise, siger Brian Lindeskov Nielsen.

https://modules.wearehearken.eu/fyens-nordfyn/embed/5816.js
Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

To små landsbyer har fundet stor opskrift på fællesskab og bæredygtighed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Gratis aftensmad og generalforsamling i Hårslev

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Ind i naturen: Dådyr på afveje

Ugeavisen Nordfyn

Danmarks bedste portrætmaler får fast galleri i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Flensborg kommer til Nordfyn: Sønderjyderne i Morud inviterer til foredrag om byen lige over grænsen

Ugeavisen Nordfyn

Rekordår: Når jorden skælver og himlen bliver sort rimer traktortræk på folkefest

Ugeavisen Nordfyn

Sjællandske Spiderman sparer Bogense Kirke for mange tusinde kroner

Ugeavisen Nordfyn

Vildeste maskiner: Særslev går traktor-jubilæums-amok

Ugeavisen Nordfyn

Håndværk og skallesmæk: Vikingerne slår lejr ved Glavendrup

Ugeavisen Nordfyn

Morud skyder traditionsrig byfest i gang: - Det er i hvert fald ikke velvilje, der mangler

Ugeavisen Nordfyn

Lær de fem kærlighedssprog flydende

Ugeavisen Nordfyn

Hædret på havnen: Henning fik en havfrue for sin indsats

Ugeavisen Nordfyn

Kulturposten er klar med masser af tilbud

Ugeavisen Nordfyn

Svær stafet: Gennemblødt start blev til pæn succes

Ugeavisen Nordfyn

Pedalkraft over polarcirklen: Gamle spejderkammerater sætter kurs mod Nordkap

Ugeavisen Nordfyn

Unge kvinder kommer gamle mænd til undsætning

Ugeavisen Nordfyn

Fest i Skamby: Kopibands er lig med ægte festivalstemning

Ugeavisen Nordfyn

Væv'li profil: Mudderpøl er blevet lækkert bytorv med kunst

Ugeavisen Nordfyn

Har du en idé til en ny sti i kommunen? Ny digital løsning til indsamling af stiønsker

Ugeavisen Nordfyn

Helt ny serie: Danmarks bedste portrætmaler udstiller i Galleri Huset Knægt

Ugeavisen Nordfyn

Nu kan man officielt følge den nye del af den nordfynske kyststi fra Skåstrup til Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Højt niveau: Internationale topmusikere i Bogense Kirke

Ugeavisen Nordfyn

Her er vinderne: Mere end 700 ballonbilleder

Annonce