Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Giv dem tommelfingeren: Klintebjerg bejler til pengestærk forening

Den lille havn i Klintebjerg er under forvandling. Første fase, som der er fundet penge til, går i gang til efteråret, og nu håber Udvikling Klintebjerg, at Realdania vil bidrage til fase to. Arkivfoto
Udvikling Klintebjerg har sendt et projekt om et fælleshus på havnen til Realdanias kampagne Underværker. Projektet skal have 200 "likes" for at komme med i opløbet om at få støtte.
Annonce

Klintebjerg: Den lille havn i Klintebjerg er et populært mødested for områdets beboere. Men de mangler et varmt og tørt sted at mødes, når vejret ikke inspirerer til udendørs hyggesnak. Derfor står et fælleshus på havnen højt på ønskesedlen hos Foreningen Udvikling Klintebjerg.

Men pengene til sådan et hus mangler, og derfor forsøger Udvikling Klintebjerg at blive tilgodeset af Realdania, der med kampagnen Underværker "hjælper ildsjæle med at gøre projektdrømme i det byggede miljø til virkelighed."

Ansøgerne kan lægge en beskrivelse af deres projekt op på siden www.undervaerker.dk, og hvis projektet kan samle mindst 200 "likes", kommer det med i næste bedømmelsesrunde, der er den 16. september.

Foreningen Udvikling Klintebjerg har beskrevet et projekt, der har fået navnet Skalleværket, fordi det planlagte fælleshus skal ligge på det område ved havnen, hvor der tidligere lå et skalleværk. På skalleværket blev muslingskaller tørret og renset, hvorefter de blev solgt, for eksempel til hønserier, hvor skallerne blev brugt som tilskudsfoder.

Annonce

Første fase med bådhuse

Et fælleshus vil være anden fase af den planlagte forskønnelse og udvikling af Klintebjerg Havn.

Fase ét ventes at gå i gang til efteråret. Den består af 10 bådhuse og en promenade med trappetrin ned til vandet og bådhusene. Pengene til det projekt kommer dels fra Nordfyns Kommune, der samlet har bevilget 4,6 millioner kroner til udvikling i Klintebjerg-området, og dels fra LAG MANK, der har bevilget en halv million kroner.

Fase to med fælleshuset har ifølge ansøgningen til Underværker et samlet budget på 335.000 kroner, hvoraf Udvikling Klintebjerg søger om 100.000 kroner.

Tirsdag eftermiddag var Udvikling Klintebjerg meget tæt på målet om 200 "likes" for at få Skalleværket med i Realdania-komiteens bedømmelse. 186 havde været inde på www.undervaerker.dk og give Klintebjerg en anerkendende tommelfinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Beethoven i Bogense Kirke

Annonce