Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Grønt og genbrug: Hos Kjeldsen er posen bæredygtig

Helle Kjeldsen har brugt corona-nedlukningen til at flytte rundt på varerne i butikken, blandt andet har udvalget af glas fået en vinduesplads, og disken er rykket ud til siden. Alt sammen giver det mere gulvplads, så kunderne kan holde afstand, når de igen får lov at besøge By Kjeldsen. Foto: Betty Rasmussen
Helle Kjeldsen stræber efter at gøre sin butik så bæredygtig som muligt. Derfor får kunderne en hjemmesyet bærepose af genbrugsstof i stedet for en plastikpose.

Bogense: Det skal være så bæredygtigt som muligt, når Helle Kjeldsen fylder sin butik, By Kjeldsen i Adelgade, med varer og inventar.

Og når det kommer til de poser, som kunderne - når de igen må gå ned ad trappen til butikken  - bærer indkøbet hjem i, betyder ønsket om bæredygtighed ikke bare, at hanken kan holde til vægten. Men at posen er syet af genbrugsstof.

Det er Helle Kjeldsens svigermor, Kirsten Rasmussen, bedre kendt som "Famse", der er stofposeleverandør til butikken og har været det, siden By Kjeldsen åbnede døren for de første kunder den 13. april sidste år.

Annonce

- Vi havde samlet rester, for eksempel gardiner og duge, og vi gik i genbrugsbutikker for at opkøbe stof, fortæller Helle Kjeldsen om poserne, hvoraf en del er syet i patchwork med flotte mønstre.

Helle Kjeldsens svigermor syr stofposer af genbrugsstof, for i By Kjeldsen kan kunderne ikke købe en bærepose af plastik. Foto: Betty Rasmussen

Hvis "Famse" ikke kan følge med, når kunderne igen får brug for poser, får de i stedet en pose af papir. For plastikposer bliver ikke brugt i By Kjeldsen.


Vi havde samlet rester, for eksempel gardiner og duge, og vi gik i genbrugsbutikker for at opkøbe stof.

Helle Kjeldsen


Før butikken blev corona-lukket til jul, fik kunderne en stofpose gratis. Men det er slut, når detailhandelen får lov at åbne igen. For selv om der ikke er statsafgift på stofposer, som der er på plastikposer, skal butikkerne tage mindst fire kroner for en stofpose. Samme beløb som mindsteprisen på en plastikpose efter 1. januar.

Nye grønne mærker

Selv om By Kjeldsen ligesom resten af detailhandelen har været corona-lukket i et par måneder, har Helle Kjelsen hverken haft tid til at sy stofposer eller til at kede sig.

Butikslokalet er blevet omorganiseret ved blandt andet at flytte disken ud til siden. Det har givet mere gulvplads, så der er plads til, at kunderne kan holde corona-afstand.

Samtidig arbejder Helle Kjeldsen på at få opbygget en webshop, der gerne skulle være i funktion i løbet af et par uger.

- Jeg tror, webshoppen vil være et godt supplement til butikken, siger Helle Kjeldsen, der åbner med et par nye og bæredygtige mærker på bøjlerne.

Dels er hun blevet forhandler af Basic Apparel, der laver hverdagstøj af 100 procent økologisk bomuld og fornylig landede en investering på to millioner kroner i tv-programmet Løvens Hule.

Dels får hun et udvalg af kjoler fra firmaet Sissel Edelbo. Kjolerne er syet af indiske vintage-sarier og passer dermed også lige ned i målsætningen om at tænke i genbrug og bæredygtighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce