Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Håndværkerforening støtter Castor

Det var en glad Gunner Møgelvang (tv), der kunne modtage de 10.000 kroner på vegne af Castors bestyrelse. Den glade giver var Bogense Håndværkerforening repræsenteret af Poul Rasmussen. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Bogense: Mange bække små, siger man, kan give en stor å - og der skal en pænt stor pengestrøm til at give Bogenses gamle træskib Castor vand under kølen.

Et af de gode bidrag blev tirsdag eftermiddag overrakt af Poul Rasmussen fra Bogense Håndværkerforening.

Foreningen har fundet en fond, som der tilsyneladende ikke er blevet delt ud af siden 1984 og da ingen længere kunne huske fondens formål, valgte bestyrelsen at ophæve den.

- Vi har både været hos arvingerne efter vores nu afdøde formand og hos banken, men der er ikke nogen, der har papirer liggende. Desuden må man kun uddele renter fra fonde, og renter er der ikke rigtigt nogen af i disse år. Derfor snakkede vi om, hvad vi skulle gøre med de tilbageværende penge og en fra bestyrelsen foreslog så Castor, fortæller Poul Rasmussen.

Han er selv mangeårigt medlem af det legendariske bundhold, der med frivilligt arbejde holder Castor sejlende.

- Så det synes jeg selvfølgelig, var et godt formål, siger han.

Hos Gunner Møgelvang fra Castors bestyrelse vakte det glæde, at også håndværkerforeningen havde lyst til at spytte i kassen.

- Der har været store udgifter forbundet med at renovere Castor efter først en alvorlig brand og siden en næsten sejlfri sæson på grund af coronavirus. Selvom Castor ikke har haft mange sejltimer siden, det fik den helt store tur, så skal skibet på værft og have lavet noget mindre vedligeholdelse inden det godkendes til den nye sæson i 2021, fortæller Gunner Møgelvang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce