Annonce
Ugeavisen Nordfyn

79-årige Vagn kan ikke holde sine grønne fingre i ro: Hans have er nu optaget på listen over Danmarks 50 fineste haveanlæg

Vagn Wazar Jørgensen glæder sig over at kunne give andre den oplevelse af ro, som haven kan med sin sø og rislende springvand. Men han har også selv sine favoritsteder, hvor han kan slappe af, når der bliver lukket for gæster. Det er blandt andet på den flydende platform midt i søen. Foto: Thomas Gregersen
Vagn Wazar Jørgensens nordfynske haveperle er kommet i selskab med så fine lokaliteter som slotshaverne ved Frederiksborg-, Gråsten- , Rosenborg og Fredensborg Slot.

Kongsdal: Det har været et usædvanligt koldt forår, og selv om naturen lader vente på sig, så har haveejer Vagn Wazar Jørgensen en stor nyhed at varme sig ved.

Hans 20.000 kvadratmeter store have er fra denne sæson optaget på The Danish Club's top 50 liste over landets fineste haveanlæg.

Her er den nordfynske perle kommet i selskab med blandt andet en række kongelige slotshaver og det er 79-årige Vagn Wazar Jørgensen naturligvis stolt over.

Annonce
Ud over, at det har været en usædvanligt kold vinter har foråret også været præget af store forskelle i nedbørsmængderne. Men lige nu er der godt med vand i søen, og plænerne står frodige og mørkegrønne. Foto: Thomas Gregersen

Da han slog dørene op for 2021-sæsonen Kristi himmelfarts dag, havde han haft en travl optakt, efter at en kold vinter havde efterladt et stort antal frostskader.

- Når man ser på de andre navne på top 50 over danske haver, er det jo noget, der forpligter. Så det har krævet noget at blive klar til åbningen. Jeg har været nødt til at skifte omkring 100 roser - ligesom nogle af rhododendronerne har været hårdt ramt. I vinters målte jeg ned til -21,5 grader herude, så det hele har været sat noget tilbage, fortæller Vagn Wazar Jørgensen.

Årets have i 2016

Det er ikke første gang, der er blevet lagt mærke til Kongsdal Åben Have på landsplan. I 2016 blev den kåret som Årets Have i Danmark af Landbrug og Fødevarers Haveudvalg, og den tiltrækker sommeren igennem busselskaber fra hele landet.


Vagn Wazar Jørgensen er ikke en mand der går på kompromis med sit havearbejde, så selvom han lige op til åbningen havde et uheld med et gammelt 150 kilo tungt oliventræ, der væltede ned over ham og trykkede et par ribben, var alt klar til at byde gæsterne velkommen.


Vagn Wazar Jørgensen er ikke en mand der går på kompromis med sit havearbejde, så selvom han lige op til åbningen havde et uheld med et gammelt 150 kilo tungt oliventræ, der væltede ned over ham og trykkede et par ribben, var alt klar til at byde gæsterne velkommen den 13. maj.

Vagn Wazar Jørgensen har den 20.000 kvadratmeter store have, der i 2016 blev årets have i Danmark. Nu er den blevet optaget i The Danish Clubs liste over landets 50 flotteste haver. Foto: Thomas Gregersen

- I uge 29 skal jeg prøve noget nyt. Der overlader jeg det hele til min søn og rejser på ferie. Til gengæld vil der i den uge være åbent hver dag, fortæller den snart 80-årige haveentusiast, der selv står for at vedligeholde den store have.

Det er den 14. sæson Vagn Wazar Jørgensen holder den have åben, som han skabte sammen med sin nu afdøde kone.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Pernille vandt for flotteste butik

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Har du vikingeblod i årerne?

Ugeavisen Nordfyn

Nikoline sprang ud som student med et 10-tal: - Jeg er synshandicappet. For mig har det altid bare været et mål at bestå

Ugeavisen Nordfyn

Kulturhus klar igen: En rigtig mand genåbnede Støberiet efter corona

Ugeavisen Nordfyn

Bedste serviceoplevelse 2021: Vinspecialisten der går det ekstra skridt

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Årets nyhed er Lækker by Lundgren

Ugeavisen Nordfyn

Klumme: Det der med at yndes med ælde

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen: Restaurant Møber fik stemmer i tre kategorier

Ugeavisen Nordfyn

Måske som første landkommune: Nordfyn satser på eldrevne renovationsbiler

Ugeavisen Nordfyn

Verdenskendt DNA-forsker svarer: Vil man kunne finde vikingebrødres nulevende efterkommere?

Ugeavisen Nordfyn

Se videoen: Her er alle vinderne i Bedst på Toppen af Fyn

Ugeavisen Nordfyn

100 år: Rund dag for rådhuset

Ugeavisen Nordfyn

Moster har også succes på havnen

Ugeavisen Nordfyn

Maria Lundgren tilbyder lækre produkter: - Jeg sælger ikke bare for at sælge

Ugeavisen Nordfyn

Corona: Rigtig mand er klar til tredje omgang

Ugeavisen Nordfyn

Fiskehuset har fokus på gode råvarer: - Vi er aldrig gået på kompromis med kvaliteten

Ugeavisen Nordfyn

Et svært år som selvstændig

Ugeavisen Nordfyn

Per både kæmper og tror på drømmen

Ugeavisen Nordfyn

Jeppe er butiksbestyrer: - Det er ikke nok at have en flot butik

Ugeavisen Nordfyn

Trods et turbulent år: Ulrik kører fortsat på

Ugeavisen Nordfyn

Vicky har et stort udvalg på få kvadratmeter:  - I sidste ende gavner det alle

Ugeavisen Nordfyn

- Forretningen skal jo være indbydende

Annonce