Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Hæder til 15-årig Søndersø-pige: Mathilde i spil til at blive årets kammerat

Foruden selv at træne er 15-årige Mathilde Kristensen også med til at træne to hold med yngre gymnaster i Søndersø Gymnastikforening. Foto: Jakob Hemmingsen.
Når kammeratskabsprisen uddeles i forbindelse med Sportslørdag 2020 er 15-årige Mathilde Kristensen fra Søndersø Gymnastikforening blandt de syv nominerede.
Annonce

Søndersø: - Mathilde tænker ikke over at være en god rollemodel, det kommer bare som det mest naturlige i verden.

Sådan lyder bare én af de mange superlativer, som er baggrunden for, at 15-årige Mathilde Kristensen fra Søndersø Gymnastikforening er i spil til at blive årets kammerat på Fyn. Som en af syv unge mennesker fra det fynske foreningsliv er hun indstillet til kammeratskabsprisen, der uddeles 18. januar i Odense Idrætshal i forbindelse med Sportslørdag 2020.

Alene det at blive nomineret er en bedrift. De seneste måneder er der kommet indstillinger fra et væld af fynske idrætsforeninger. En jury har nu barberet de mange kandidater ned til et slutfelt på fire drenge og tre piger i alderen 13-16 år. Prisen gives til en ung rollemodel, som skaber sammenhold i klubben og er en god kammerat. De nominerede modtager hver 3.000 kroner, mens vinderen også modtager 25.000 kroner.

Mathilde Kristensen har dyrket gymnastik, siden at hun var et år, og hendes passion for sporten vedbliver med at vokse. Udover at være gymnast på to hold, er hun samtidig også træner på to pigehold.

Mathilde Kristensen har dyrket gymnastik, siden at hun var et år. Foto: Jakob Hemmingsen
Annonce

Går altid forrest

I indstillingen fra Søndersø Gymnastikforening hedder det:

- På holdene, Mathilde træner, er hun sammen med sine medtrænere et fremragende forbillede for de fire-fem år yngre piger. De vil alle være som hende. - Mathilde går gerne forrest, når der skal bruges frivillige i foreningen. Ordet nej bruger hun ikke. Det er ligegyldigt, om der skal slæbes redskaber, vaskes op eller alt muligt andet. Mathilde er der hver gang. Hun er samtidig meget fokuseret på at blive bedst mulig til sin store passion. Hendes gejst og vilje smitter af på omgivelserne. Hun er med til at trække de andre op og gøre dem gode. Det er unge mennesker som Mathilde, der skal drive vores forening i fremtiden, så for os, er hun den eneste rigtige vinder af kammeratskabsprisen.

- Mathilde er synonym med dna’et for en god kammerat. Hun tilsidesætter sig selv gang på gang til fordel for hendes holdkammerater. Hun er helt ubevidst ekspert i at spotte de "svage" i gruppen, hvor et klap på skulderen, et kram/smil eller en lille peptalk er guld værd. Det er helt klart medvirkende til, at Mathilde er enormt vellidt blandt store og små i foreningen.

Kammeratskabsprisen blev første gang uddelt i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce