Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Halloween: Møllergården skruer op for uhyggen

Hr. og fru græskar, der tager imod ved indgangen fra Adelgade, er allerede blevet fotograferet adskillige gange, når efterårsferie-besøgende i Bogense nysgerrigt er gået en tur ind i gården i svinget ved Adelgade/Østergade. Her er det dog en af beboerne, Laila Liedcke, der ikke er bange for at tage lidt på attributterne. Foto: Betty Rasmussen
Beboerne i Møllergården midt i Bogense er gået sammen om at fylde deres ellers så hyggelige gård med Halloween-uhygge. Og alle er inviteret til at kigge ind i gården og møde de udklædte beboere.
Annonce

Nordfyn: Kom ind og se vores uhyggeligt flotte halloween-udsmykning.

Invitationen kommer fra beboerne i Møllergården i Bogense, der har sat sig for, at Bogenses børn - og voksne - skal have et halloween-boost, selv om sundhedsmyndighederne fraråder børn at gå fra hus til hus for at samle slik ved dette års halloween.

Derfor er de 12 beboere i Møllergården, Adelgade 87, i fuld gang med at udsmykke deres hyggelige gård med skeletter, kæmpeedderkopper, spøgelser, græskarmænd og - koner. Og så kan vi røbe, at det mest uhyggelige først kommer frem i aftenmørket i sidste øjeblik.

Fredag og lørdag, den 30. og 31. oktober lover beboerne at være udklædte og gå rundt i gården for at sprede uhygge blandt gæsterne.

Fredag kan du møde de udklædte beboere mellem klokken 17 og 19 og lørdag fra klokken 19 til 21.

- Sidste år havde vi pyntet lidt op, og da kom der mange forbi, så i år er alle beboere med på, at hele gården skal pyntes op, fortæller to af uhygge-sprederne Laila og Erik Liedicke.


Sidste år havde vi pyntet lidt op, og da kom der mange forbi, så i år er alle beboere med på, at hele gården skal pyntes op.

Laila Liedicke


Edderkoppen sidder på lur efter skønheden og udyret. Foto: Betty Rasmussen

Og selvfølgelig kommer halloween-arrangementet i Møllergården til at tage alle de nødvendige corona-hensyn. Der er indkøbt godt med håndsprit, der bliver ingen uddeling af slik, beboerne vil sørge for, at der ikke bliver trængsel i gården, og gæsterne skal gå ind via indgangen fra Adelgade og ud mod Skovvej.

Annonce

Ingen store arrangementer

Men bortset fra udsmykningen i Møllergården tegner det til en lidt tam halloween-fest rundt omkring i det nordfynske. Naturligvis på grund af de mange coronaregler.

- Vi er blevet frarådet både af politiet og af sundhedsmyndighederne at arrangere noget, så det gør vi ikke, siger formand for Bogense Handelsstandsforening Per Maegaard.

Gad vide, hvor længe han har siddet der på sin stol i den gamle gård? Foto: Betty Rasmussen

I Søndersø vil der være udskårne græskarhoveder foran byens butikker, men grupper af udklædte børn bliver ikke inviteret inden for i butikkerne, fortæller formand for Søndersø Handelsstands- og Håndværkerforening Michael Bjerg.

I Otterup tæller de handlende stadig på knapperne.

- Vi har medlemsmøde den 21. oktober, og så tager vi endelig stilling til, hvad vi gør, siger formand for Otterup Handelsforening Vibeke Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce