Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Hestejubilæum: 30 år med tölt og pasgang

Islænderhesteklubben Laxi i Rue udenfor Morud har nu eksisteret i 30 år. Det fejres lørdag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Rue: Det var i 1990 at ægteparret Janne og Jens Krarup sammen med lokale ryttere valgte at starte en lokal rideklub for islænderheste. Navnet blev LAXI.

Lige siden har klubben vokset sig større og gennem flere ejerskifter på gården er den fulgt med, indtil 2016, hvor klubben flyttede til Ruth og Preben Madsens gård, Grønhøjgård på Rue Hed 9, hvor den er i dag.

- Vi er ikke så mange, der rider de store stævner, men klubben arrangere stadig undervisning, rideture i det ganske danske land, nytårs –løvsprings – løvfalds- og juleridt i Langesøskovene med efterfølgende hygge i Rueriet på Grønhøjgård, fortæller Ruth Hessel Madsen.

Jubilæet er et hyggearrangement uden konkurrencer i højere skoleridt af medlemmerne, men alle kan komme og vise, hvad man kan med sin hest og det hele vil løbe af stablen under hensyntagen til alle corona restriktioner.

Derfor er den planlagte aftenfest i oktoberfest-stil aflyst og erstattet kaffe og kage samt pølser på grillen.

- Vi håber på at mange møder op og deltager eller bare ser på som tilskuere. Både fra vores egne rækker og fra de Rueborgere, som jo ikke kan undgå at møde os i hverdagen, siger Ruth Hessel Madsen.

Programmet starter klokken 11 med show af Laura og Louis Schumann og omfatter også både ringtöltning og øltöltning, hvor rytteren rider med et fyldt ølkrus. Vinderen er den, der efterfølgende har mest øl i glasset.

I forbindelse med Jubilæet, har Ruth og Preben besluttet at opsætte en hjertestarter på Rueriet, der vil vil være tilgængelig for Rue og omegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce