Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Hobbyfirma er blevet til levevej

Brian Lütken Larsen har ændret firmanavn til Morud Smedie & Design og er flyttet i nye større rammer. Foto: Thomas Gregersen
49-årige Brian Lütken Larsen fra Morud har i en årrække drevet en produktion af inventar til drivhuse. Nu har firmaet skiftet navn til Morud Smedie & Design og er rykket ud af hans private kælder til noget større rammer på Søndersøvej.
Annonce

Morud: Gnisterne fra svejsepistolen slår ned som små stjerneskud om en af de sidste svejsninger, mens Brian Lütken Larsen støtter det næsten færdige gelænder med sin ledige arm.

Hans tidligere hobbyprojekt er blevet mere alvor og er lige nu hans levevej. Samtidig har opgaverne taget en lidt anden form, og der er kommet et stigende antal erhvervskunder i kartoteket.

Smedeværkstedet startede hjemme i kælderen under privatboligen på Rugårdsvej, hvor han primært svejsede inventar til drivhuse, hvor gartnere og private kunne udnytte pladsen bedre ved at dyrke i etager.

Nu har han lejet sig ind i et større værksted på Søndersøvej og har skiftet firmaets navn til Morud Smedie & Design.

Brian Lütken Larsen har oplevet en tilgang af større opgaver for erhvervskunder, så en flytning til nye lokaler trængte sig på. Nu er han kommet ind i et større værksted på Søndersøvej i Morud. Foto: Thomas Gregersen

- Jeg har arbejdet som smed på et Future-projekt på Tyrafeltet i Nordsøen og arbejdede med  drivhusinventar i de uger, hvor jeg var hjemme. Men projektet i Nordsøen er på pause, så nu er hobbyen faktisk blevet til min levevej, fortæller 49-årige Brian Lütken Larsen, der har 30 års smedeerfaring med sig ind i det nye firma.

Samtidig er produktionen udvidet med alle slags metalkonstruktioner som gelændere, trapper og hvad kunderne ellers kan bruge af specialopgaver i jern, alu, rustfrit stål eller cortenstål.

- Jeg havde det problem i mit tidligere kælderværksted, at emnernes størrelse var begrænset af, at de jo helst skulle kunne komme ud af værkstedet. Det bliver ikke noget problem her, fortæller smeden med en armbevægelse mod det nye lyse værksted med to store porte.

Det er blandt andet gelændere som dette, der er blevet en stor del af produktionen i Morud Smedie & Design, men der bliver også stadig fremstillet inventar til drivhuse på bestilling. Foto: Thomas Gregersen

Drivhusinventaret er stadig en underafdeling af Morud Smedie & Design, mens de unikke specialopgaver udgør den største del af virksomheden i dag.


Det er typisk sådan, at kunderne kontakter mig med en eller anden idé, og jeg rådgiver om dimensioner og materialer, inden vi når frem til et design.

Brian Lütken Larsen


- Det er typisk sådan, at kunderne kontakter mig med en eller anden idé, og jeg rådgiver om dimensioner og materialer, inden vi når frem til et design. Langt det meste er bestillingsopgaver, fortæller Brian Lütken Larsen.

Han arbejder dog også på sin egen lille produktion af blandt andet plantekummer til haven i cortenstål, der får en naturlig rødbrun farve af overfladerust.

Annonce

Familiefællesskab

Morud Smedie & Design er stadig en enkeltmandsvirksomhed, men Brian Lütken Larsen har fået tilknyttet en, der træder til ved større opgaver, ligesom hans søn ofte hjælper på værkstedet.

- Og min kone står for at skrive regninger, mens min datter er i gang med at få firmaet ud på de sociale medier som Facebook og Instagram. Den slags har hun helt styr på, siger han med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce