Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Hovsa, så blev Iben caféejer: Blev selvstændig efter cirka fire minutters betænkningstid

Iben Daugaard har åbnet ny café midt på Adelgade i Bogense og har allerede fået en meget positiv modtagelse af kunderne. Foto: Thomas Gregersen
På vinduerne i Adelgade er der netop kommet store røde logoer med navnet Daugaard - og Daugaard med fornavnet Iben er glad for modtagelsen af hendes café, der allerede har godt med bestillinger på mindre selskaber og mad ud af huset.

Bogense: Da Iben Daugaard tidligere på året blev opmærksom på, at hendes veninde Henny Knudsen ville lukke sin café på Adelgade 73, havde hun ikke brug for så meget betænkningstid.

- Det er ikke, som man nogle gange hører, en gammel drøm, der er gået i opfyldelse med at blive caféejer. Det var en meget pludselig indskydelse. Henny ringede og fortalte mig at hun ville lukke og der gik vel højest fem minutter, så ringede jeg tilbage og spurgte om jeg ikke måtte prøve at se regnskaber og så videre. Det så fornuftigt ud, så jeg sagde: Jeg gør det sgu', griner Iben Daugaard.

Hun stammer fra Horsens og har i perioder siden hun var 22 år arbejdet i restaurationsbranchen som tjener, men har også blandt andet drevet et motionscenter for kvinder, været hos både Kim's i Søndersø og på Bogense Plast og flere andre ting.

Annonce

Mens Iben Daugaard gør klar til at åbne onsdag formiddag, er der ingen tvivl om, at hun er vant til, der skal ske noget og ikke er typen der bruger meget tid i sofaen.

Helt klar til en ny fremtid

- I nogle job har jeg da haft nogle meget lange arbejdsdage, hvor jeg har tænkt, at så kunne jeg egentlig lige så godt arbejde for mig selv. Og nu bød chancen sig så, siger hun og slår ud med armene i de hyggelige rammer hun har skabt.

I dag er Iben - med egne ord - midt i 50'erne, har to voksne børn og er helt klar til den nye drejning, som livet pludselig bød på.

Iben Daugaard har fået indrettet en hyggelig caféstemning med gamle møbler og butikkens høje træpaneler. Der ud over har hun også en række pladser til udendørs servering, som kunderne har været glade for i en usædvanligt lun september. Foto: Thomas Gregersen

Selvom efteråret har meldt sin ankomst i kalenderen og det bliver tidligere mørkt, er der stadig turister i byen og med den velkomst Iben har fået, har hun vedtaget at caféen ikke bare skal være en sæsonforretning, men køre vinteren igennem med åbent fra klokken 11 til 20.

Udover en række forskellige slags kaffe og de obligatoriske sandwich, har Café Daugaard også ting som pariserbøf, smørrebrød, sildebord og stjerneskud.

- Kendetegnet for min mad skal være, at det er friskt og tilberedt på den rigtige måde. Fisken er stegt på panden og vendt i smør. Ikke friturestegt. Så kan det godt være, at kunderne lige skal have tålmodighed lidt længere, men til gengæld tror jeg de vil sætte pris på at for eksempel smørrebrød og sandwiches er helt frisksmurte, lyder det fra den nybagte caféejer.

Udover de daglige gæster i caféen har Iben Daugaard også allerede kunnet skrive flere selskaber i kalenderen.

Annonce

Mad ud af huset

- Det er dejligt, at folk har fået øje på mig og at jeg leverer mad ud af huset og holder mindre selskaber i caféen. Jeg har både en 70-års fødselsdag og en barnedåb i den kommende tid. Så må vi se, hvordan vinteren kommer til at se ud - og ellers må jeg jo bare ud og have mig et rengøringsjob om aftenen efter lukketid. Det tager jeg helt roligt, smiler Iben Daugaard.

Hun flyttede egentlig til Bogense, da hendes far, der boede i byen, blev syg. Men efter han døde er hun blevet hængende og er blevet glad for byen.

- I Horsens voksede jeg op cirka 50 meter fra havet, så Bogense har været lidt ligesom at komme hjem. Jeg er faldet godt til og er blevet hjulpet rigtig meget med at komme i gang af Nordfyns Erhverv og Turisme. Jeg er jo ikke sådan en it-nørd, så der har de sørget for at få caféen på nettet og de sociale medier, fortæller Iben Daugaard.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Bill er så glad for sin cykel

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Intensiv jagt på dådyr: Ny fredningsafgørelse åbner for jagt på Dræet og Æbelø Holm

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kom med en tur bag ansigterne på valgplakaterne og mød de nordfynske spidskandidater

Ugeavisen Nordfyn

Skulle bare købe en kommode: Nu har Ken været i butikken i 25 år

Ugeavisen Nordfyn

Når ét græskar ikke er nok: Gyldensteen Gods pynter hele Djurs Sommerland op

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Morten har altid haft postadresse på den samme vej

Ugeavisen Nordfyn

Kendt revy med flere nye kræfter

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Anders og Hannibal kobler af i skoven

Ugeavisen Nordfyn

Efterskoleelever løb over 6000 kilometer på 12 timer: - Stemningen var fandeme fed

Ugeavisen Nordfyn

Veflinge lagde for med første vælgermøde: Sosu'er, skoler og cykelstier var i fokus

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Jane er en af Skebys fantastiske fodbolddamer

Ugeavisen Nordfyn

Ny tradition: Julefrokost fylder hallen i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

300 tons sten på fem dage: - Det er jo ingenting, vi har kun de små maskiner med denne gang

Ugeavisen Nordfyn

Søndersø skal have det sjovt med Jan Schou

Ugeavisen Nordfyn

To små landsbyer har fundet stor opskrift på fællesskab og bæredygtighed

Ugeavisen Nordfyn

Odense kalder: Efter 17 år siger kendt præst farvel til Søndersø og Skamby

Ugeavisen Nordfyn

Gratis aftensmad og generalforsamling i Hårslev

Ugeavisen Nordfyn

Klumme om kærlighedssproget: Tid til hinanden

Ugeavisen Nordfyn

Danmarks bedste portrætmaler får fast galleri i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Kandidaten: Klima og biodiversitet bekymrer lægen fra Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Flensborg kommer til Nordfyn: Sønderjyderne i Morud inviterer til foredrag om byen lige over grænsen

Ugeavisen Nordfyn

Sjællandske Spiderman sparer Bogense Kirke for mange tusinde kroner

Ugeavisen Nordfyn

Vikingehal klar til kunstkursus i ferien

Annonce