Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Indvielse: Muskler og hjerne skal udfordres på ny klatrevæg

Maja Christensen (forrest) var sammen med Rikke Nørgaard, Tobias Bøgedal og Andreas Larsen i gang med at prøve væggen. Foto: Thomas Gregersen

Nordfyns Gymnasium har indviet stort klatreområde i idrætshallen.

Annonce

Søndersø: Både Nordfyns Gymnasiums rektor Kurt Rene Eriksen og bestyrelsesmedlem Anja Lund valgte at beholde skoene på fødderne og begge ben på jorden, da de onsdag formiddag stod for den officielle indevielse af et spektakulært nyt klatreanlæg i gymnasiets idrætshal.

Helt grundlæggende kan man vel godt påstå, at en gymnasieuddannelse handler om at tage nogle valg, lægge en taktik og arbejde sig frem mod et mål. Nu kan eleverne på Nordfyns Gymnasium på et lidt andet plan anvende samme taktik til at nå til toppen.

I gymnasiets idrætshal har håndværkerne netop afsluttet opsætningen af en stor farverig væg med 30 forskellige klatreruter. Et projekt, der er løbet op i godt 300.000 kroner og har været undervejs siden efteråret.

- Blandt os idrætslærere har der længe været et ønske om en klatrevæg, som kunne være et tilbud til en anden gruppe af elever i idrætstimerne. På klatrevæggen har eleverne måske ikke samme fordel af at være store og stærke, som de for eksempel kan have på en boldbane. Klatrebanerne er både en udfordring for fysikken, men kræver også lidt taktisk og teknisk sans, mener Jacob Mikkelsen, der underviser i idræt.

At det er langt hårdere end det umiddelbart ser ud til, vil eleverne gerne skrive under på.

- Jeg dyrker meget gymnastik, men det er nogle helt andre muskler man bruger på klatrevæggen. Man bruger hver en muskel i kroppen samtidig. Hvis der er noget jeg kan bruge fra gymnastikken så er det nok smidigheden, fortæller Maja Christensen, der er en af de første elever på væggen efter den officielle indvielse.

Rektor Kurt Rene Eriksen og bestyrelsesmedlem og politiker Anja Lund (V) håber, at klatrevæggen kan blive et stort aktiv i det samlede idrætsunivers, der bruges på tværs af byens foreninger og skoler. Foto: Thomas Gregersen
Annonce

Syv hold i gang

Klatreanlægget er bygget til friklatring uden sikkerhedsline, fordi man ikke skal bruge tid på at spænde eleverne fast i sikkerhedsudstyr.

- Eleverne bliver delt ind i tomandshold, der så hjælper hinanden, og det giver en bedre udnyttelse, når der kan være syv hold i gang samtidig, siger Jacob Mikkelsen.

- Idéen om en klatrevæg blev fremlagt for bestyrelsen på et sommermøde sidste år, og der var stor opbakning til projektet. Det er noget, der er med til at adskille Nordfyns Gymnasium fra de andre, og så håber jeg da også, at det kan blive til glæde for det nordfynske foreningsliv, at man nu har sådan en stor flot klatrevæg, fortæller udvalgsformand Anja Lund, som repræsenterer Nordfyns Kommune i gymnasiets bestyrelse.

Klatrevæggen er tegnet specielt til Nordfyns Gymnasium og strækker sig over to vægge i et hjørne af hallen.

Her blev det onsdag formiddag officielt indviet med taler fra både Anja Lund og rektor Kurt Rene Eriksen, inden et hold elever fik lov at prøve banerne af.

- Der er flere sværhedsgrader på væggene, som er markeret med forskellige farver. Den sorte er den sværeste, fortæller Jacob Mikkelsen.

Klatrevæggen skal ses som en del af det samlede idrætsunivers, der bruges af både byens skoler og foreninger.

Rikke Nørgaard og Maja Christensen er næsten til tops. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce