Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Iværksætter: Johannes er både selvstændig og lønmodtager

Ved siden af job, familie og egen virksomhed er Johannes Strøger også nyvalgt i menighedsrådet ved Skovby Kirke. Han er selv født og opvokset i Kolshave ved Guldbjerg uden for Bogense. Foto: Thomas Gregersen
Johannes Strøger har fulgt en gammel drøm og er sprunget ud i det grønne som iværksætter. Nu driver han Strøger Have og Park ved siden af sit job som elektriker.

Nordfyn: Ugerne kan godt nogle gange mangle et par dage - og dagene kan også godt mangle nogle timer, når 36-årige Johannes Strøger bladrer i sin kalender.

Han er uddannet elektriker og ansat hos Martin Nielsen i Bogense, men ved siden af er han nu også sprunget ud som selvstændig med firmaet Strøger Have og Park.

- Jeg har fået lov at gå ned på fire dage som elektriker - og ja, så er jeg vel havemand i tre dage. Det er fantastisk, at jeg har fået mulighed for at lave den her kombination. Jeg har ikke nogen planer om at skulle være fuldtidsiværksætter, for jeg har jo også en kone, to børn og et hus. Så trygheden i at have en sikker indtægt hele året rundt er vigtig, lyder det fra den nybagte iværksætter, der som ung gennem en årrække har arbejdet inden for både planteskole, skovbrug og i en frugtplantage.


Det er fantastisk, at jeg har fået mulighed for at lave den her kombination. Jeg har ikke nogen planer om at skulle være fuldtidsiværksætter, for jeg har jo også en kone, to børn og et hus. Så trygheden i at have en sikker indtægt hele året rundt er vigtig for mig.

Johannes Strøger


Johannes Strøger kan klare de fleste opgaver med anlæg og vedligehold af haven. Foto: Thomas Gregersen

- Det der udendørsliv har jeg altid været helt vild med. Uanset vejret, så kan jeg godt lide at arbejde i den frie luft. Der er næsten ikke noget bedre end sådan en let støvregn. Jeg kunne bare mærke, at jeg manglede at arbejde noget mere ude, griner han.

Idéen har udviklet sig løbende, siden Johannes Strøger for et stykke tid siden arvede en stor professionel plæneklipper.

- Den var alt for stor til min egen have. Så jeg begyndte at slå lidt græs ude i sommerhusområderne. Så skulle jeg have en trailer til at køre plæneklipperen på. Men der skulle jo også være plads til noget haveaffald, og min kone syntes, det var lidt træls, når jeg brugte bilen i weekenden. Så blev det til en lille lastvogn med lad. Og nu syntes jeg altså, det nåede et omfang, hvor jeg måtte gøre det officielt og få et cvr-nummer, fortæller Johannes Strøger.

Efter folkeskolen ville han gerne have været anlægsgartner, men det var ikke til at få en praktikplads. I stedet kom han ind på elektrikerlinjen, hvor han blev udlært i 2008.

- Jeg er stadig meget glad for elektrikerfaget, men når jeg nu har fået mulighed for at kombinere tingene på den her måde, så er det jo helt perfekt, siger han.

Det er først og fremmest det grønne anlægsarbejde, Johannes Strøger tager sig af, så hvis der skal lægges et større areal med fliser eller fælles store træer, har han gode kolleger i sit netværk, som han kan trække på.

I øjeblikket er Johannes Strøger i gang med en stor opgave med plantning af 2000 træer rundt om det store biogasanlæg mellem Bogense og Særslev.

Det sker i samarbejde med Guldbjerg Planteskole, hvor Johannes Strøger også har arbejdet som ung.

Det, der startede med lidt plæneklipning for sommerhusejere, har efterhånden udviklet sig, til at omfatte alt fra hækkeklipning og pasning af haver hos ældre til anlæg af nye græsplæner, plantning af hæk i nybyggerkvarterer og pleje af grønne områder for grundejerforeninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce