Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Jamen, kan du da slet ikke lide den hund?

I modsætning til husets to teenagere, sørger Eleanor altid for, at der er ryddet op på sofabordet. Selv en tom bananskræl får ikke lov at gå upåagtet hen. Foto fra videoklip.

Nu ved jeg godt, at tidligere klummer kan have givet indtryk af, at jeg nogle gange sidder tilbage med en anelse blandede følelser i mit forhold til Eleanor - den lavstammede pels-torpedo.

På facebook-sprog kan man vist godt krydse af ved, at mit og bassethundens forhold til tider kan være "kompliceret" og som teknisk-insolvent-udkants-husejer er der ikke plads til mange minutters parterapi-seancer hos en privatpraktiserende psykolog.

Det offentlige giver i øvrigt ikke tilskud i denne situation - heller ikke selvom jeg har påpeget, at der er børn i hjemmet.

Annonce

Blandt min mest unyttige paratviden hører i øvrigt nu, at flere terapeuter åbenbart stadig her i 2021 finder en vis tryghed i deres barndoms fastnettelefoner, for den umiskendelige lyd af en syngende fjeder der slås hårdt i bund, kan umuligt fremkaldes af hverken et skype-headset eller en mobiltelefon.

Men jeg fandt en "psykolog-Hanne" i Odense, som ikke lagde på med det samme. Så jeg spurgte den venlige,  overbærende ... og lettere fnisende kvindestemme i telefonen, hvor mange gode råd, hun kunne give om mit og Eleanors forhold for de 27 kroner, jeg samme dag havde fundet på en glemt flaskepant-bon i bagagerummet.

- Når du oplever adfærd fra din partner, du umiddelbart opfatter som negativ, så prøv at skrive dine oplevelser op på et stort stykke karton. Klip tilfældige ord ud. Bland kortene, læg dem på gulvet og gå en tur rundt om dem. Se, om der ikke opstår nogle positive sætninger, du kan bygge af ordene og tage med dig i jeres fremtidige forhold. Lad alle de negative ord ligge, foreslog hun som en start.

Nu vil jeg prøve i disse spalter, at dele nogle af de ord jeg har valgt. Der er nok ikke plads til dem alle, så fortsættelse følger.

Ligeværdighed

Lad os sige det sådan, at hvis den nu desværre afdøde franskfødte prinsgemal, rent faktisk havde været en bassethund, så havde han ikke skullet gå rundt i en lille menneskealder som indebrændt nummer fire i tronfølgen. INGEN er i tvivl om, hvem der er nummer ét i en gruppe, hvis den ene part er en basset. Og den lader dig aldrig drømme om, at din plads i hierakiet er eller kan avancere til noget højere plan end "servicepersonale" indtil dyrlægen jer skiller.

Tilgivelse

Man må ikke bære nag. Ikke engang, når det drejer sig om rødt oksekød. Hvis man på længere sigt ønsker at dele hus og seng med en bassethund, så skal man arbejde sig op på nogenlunde samme mentale plan, som det for eksempel må kræve, at være ansat som plejepersonale på en demensafdeling - og hvis man ikke nødvendigvis har behov for at føle sig som "konge i sit eget slot", så kan en bassethund faktisk være ganske charmerende - men en anelse psykopatisk - selskab. Begreber som "stockholmsyndrom" kan med fordel googles på dette sted i teksten.


Hvis man på længere sigt ønsker at dele hus og seng med en bassethund, så skal man arbejde sig op på nogenlunde samme mentale plan, som det for eksempel må kræve, at være ansat som plejepersonale på en demensafdeling


Fælles oplevelser

Der findes erfaringer, som ingen andre end tidligere eller nuværende bassetejere kan leve sig fuldstændigt ind i. Som forhenværende ejer af andre hunderacer har jeg altid troet, at et helt dagligdags hændelsesforløb mellem hund og menneske kunne beskrives på følgende måde:

Menneske køber kødben. Hund gnaver i kødben. Efter en periode er kødben væk. Hund er glad, ejer er glad fordi hund valgte at tygge i "kødben" fremfor i "arvemøbel" og producent er glad, fordi han lige har tjent 49.95 på et stykke tørret oksehud til en samlet indkøbs- og produktionspris på cirka 75 øre.

Nu tager vi samme ligning, men indsætter ordet "basset" i stedet for "hund".

Menneske køber kødben. Basset tager kødben med ud i haven. Hen over en periode på mere end 30 dage flytter basset dagligt kødben til nye friskgravede huller i haven. Cirka når haven ligner et af de hjemsendte billeder fra den nye mars-rover og basset ikke kan finde flere uopdagede gemmesteder, tager basset kødben tilbage ind i huset. På dette tidspunkt er kødben ikke kødben mere. Tørret oksehud, der er gennemblødt bliver bare oksehud. Gennemblødt oksehud der har ligget i muldjord i ugevis, når et punkt, der både udseendemæssigt og lugtmæssigt ligner en lap man med fordel kunne sy på en punkteret zombi.

Basset skal desperat bruge et nyt gemmested - og finder det. Menneske går i seng efter den sene nyhedsudsendelse og finder kødben stukket ind under sin hovedpude.

Menneske er sur, fordi sene uventede sengetøjsskift bare generelt er pisseirriterende. Bassethund er sur, fordi menneske med tommel- og pegefinger arkiverer oksehud i udendørs skraldespand. Producenten er sur, for nu bliver der ALDRIG mere købt den slags ben. Jeg sagde ALDRIG.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

To små landsbyer har fundet stor opskrift på fællesskab og bæredygtighed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Gratis aftensmad og generalforsamling i Hårslev

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Ind i naturen: Dådyr på afveje

Ugeavisen Nordfyn

Danmarks bedste portrætmaler får fast galleri i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Flensborg kommer til Nordfyn: Sønderjyderne i Morud inviterer til foredrag om byen lige over grænsen

Ugeavisen Nordfyn

Rekordår: Når jorden skælver og himlen bliver sort rimer traktortræk på folkefest

Ugeavisen Nordfyn

Sjællandske Spiderman sparer Bogense Kirke for mange tusinde kroner

Ugeavisen Nordfyn

Vildeste maskiner: Særslev går traktor-jubilæums-amok

Ugeavisen Nordfyn

Håndværk og skallesmæk: Vikingerne slår lejr ved Glavendrup

Ugeavisen Nordfyn

Morud skyder traditionsrig byfest i gang: - Det er i hvert fald ikke velvilje, der mangler

Ugeavisen Nordfyn

Lær de fem kærlighedssprog flydende

Ugeavisen Nordfyn

Hædret på havnen: Henning fik en havfrue for sin indsats

Ugeavisen Nordfyn

Kulturposten er klar med masser af tilbud

Ugeavisen Nordfyn

Svær stafet: Gennemblødt start blev til pæn succes

Ugeavisen Nordfyn

Pedalkraft over polarcirklen: Gamle spejderkammerater sætter kurs mod Nordkap

Ugeavisen Nordfyn

Unge kvinder kommer gamle mænd til undsætning

Ugeavisen Nordfyn

Fest i Skamby: Kopibands er lig med ægte festivalstemning

Ugeavisen Nordfyn

Væv'li profil: Mudderpøl er blevet lækkert bytorv med kunst

Ugeavisen Nordfyn

Har du en idé til en ny sti i kommunen? Ny digital løsning til indsamling af stiønsker

Ugeavisen Nordfyn

Helt ny serie: Danmarks bedste portrætmaler udstiller i Galleri Huset Knægt

Ugeavisen Nordfyn

Nu kan man officielt følge den nye del af den nordfynske kyststi fra Skåstrup til Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Højt niveau: Internationale topmusikere i Bogense Kirke

Ugeavisen Nordfyn

Her er vinderne: Mere end 700 ballonbilleder

Annonce