Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Jamen, kan du da slet ikke lide den hund?

I modsætning til husets to teenagere, sørger Eleanor altid for, at der er ryddet op på sofabordet. Selv en tom bananskræl får ikke lov at gå upåagtet hen. Foto fra videoklip.

Nu ved jeg godt, at tidligere klummer kan have givet indtryk af, at jeg nogle gange sidder tilbage med en anelse blandede følelser i mit forhold til Eleanor - den lavstammede pels-torpedo.

På facebook-sprog kan man vist godt krydse af ved, at mit og bassethundens forhold til tider kan være "kompliceret" og som teknisk-insolvent-udkants-husejer er der ikke plads til mange minutters parterapi-seancer hos en privatpraktiserende psykolog.

Det offentlige giver i øvrigt ikke tilskud i denne situation - heller ikke selvom jeg har påpeget, at der er børn i hjemmet.

Annonce

Blandt min mest unyttige paratviden hører i øvrigt nu, at flere terapeuter åbenbart stadig her i 2021 finder en vis tryghed i deres barndoms fastnettelefoner, for den umiskendelige lyd af en syngende fjeder der slås hårdt i bund, kan umuligt fremkaldes af hverken et skype-headset eller en mobiltelefon.

Men jeg fandt en "psykolog-Hanne" i Odense, som ikke lagde på med det samme. Så jeg spurgte den venlige,  overbærende ... og lettere fnisende kvindestemme i telefonen, hvor mange gode råd, hun kunne give om mit og Eleanors forhold for de 27 kroner, jeg samme dag havde fundet på en glemt flaskepant-bon i bagagerummet.

- Når du oplever adfærd fra din partner, du umiddelbart opfatter som negativ, så prøv at skrive dine oplevelser op på et stort stykke karton. Klip tilfældige ord ud. Bland kortene, læg dem på gulvet og gå en tur rundt om dem. Se, om der ikke opstår nogle positive sætninger, du kan bygge af ordene og tage med dig i jeres fremtidige forhold. Lad alle de negative ord ligge, foreslog hun som en start.

Nu vil jeg prøve i disse spalter, at dele nogle af de ord jeg har valgt. Der er nok ikke plads til dem alle, så fortsættelse følger.

Ligeværdighed

Lad os sige det sådan, at hvis den nu desværre afdøde franskfødte prinsgemal, rent faktisk havde været en bassethund, så havde han ikke skullet gå rundt i en lille menneskealder som indebrændt nummer fire i tronfølgen. INGEN er i tvivl om, hvem der er nummer ét i en gruppe, hvis den ene part er en basset. Og den lader dig aldrig drømme om, at din plads i hierakiet er eller kan avancere til noget højere plan end "servicepersonale" indtil dyrlægen jer skiller.

Tilgivelse

Man må ikke bære nag. Ikke engang, når det drejer sig om rødt oksekød. Hvis man på længere sigt ønsker at dele hus og seng med en bassethund, så skal man arbejde sig op på nogenlunde samme mentale plan, som det for eksempel må kræve, at være ansat som plejepersonale på en demensafdeling - og hvis man ikke nødvendigvis har behov for at føle sig som "konge i sit eget slot", så kan en bassethund faktisk være ganske charmerende - men en anelse psykopatisk - selskab. Begreber som "stockholmsyndrom" kan med fordel googles på dette sted i teksten.


Hvis man på længere sigt ønsker at dele hus og seng med en bassethund, så skal man arbejde sig op på nogenlunde samme mentale plan, som det for eksempel må kræve, at være ansat som plejepersonale på en demensafdeling


Fælles oplevelser

Der findes erfaringer, som ingen andre end tidligere eller nuværende bassetejere kan leve sig fuldstændigt ind i. Som forhenværende ejer af andre hunderacer har jeg altid troet, at et helt dagligdags hændelsesforløb mellem hund og menneske kunne beskrives på følgende måde:

Menneske køber kødben. Hund gnaver i kødben. Efter en periode er kødben væk. Hund er glad, ejer er glad fordi hund valgte at tygge i "kødben" fremfor i "arvemøbel" og producent er glad, fordi han lige har tjent 49.95 på et stykke tørret oksehud til en samlet indkøbs- og produktionspris på cirka 75 øre.

Nu tager vi samme ligning, men indsætter ordet "basset" i stedet for "hund".

Menneske køber kødben. Basset tager kødben med ud i haven. Hen over en periode på mere end 30 dage flytter basset dagligt kødben til nye friskgravede huller i haven. Cirka når haven ligner et af de hjemsendte billeder fra den nye mars-rover og basset ikke kan finde flere uopdagede gemmesteder, tager basset kødben tilbage ind i huset. På dette tidspunkt er kødben ikke kødben mere. Tørret oksehud, der er gennemblødt bliver bare oksehud. Gennemblødt oksehud der har ligget i muldjord i ugevis, når et punkt, der både udseendemæssigt og lugtmæssigt ligner en lap man med fordel kunne sy på en punkteret zombi.

Basset skal desperat bruge et nyt gemmested - og finder det. Menneske går i seng efter den sene nyhedsudsendelse og finder kødben stukket ind under sin hovedpude.

Menneske er sur, fordi sene uventede sengetøjsskift bare generelt er pisseirriterende. Bassethund er sur, fordi menneske med tommel- og pegefinger arkiverer oksehud i udendørs skraldespand. Producenten er sur, for nu bliver der ALDRIG mere købt den slags ben. Jeg sagde ALDRIG.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Graffitti-kulør på Søndersø: Udvalgsformand sætter de første farver på betonen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Har du vikingeblod i årerne?

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Pernille vandt for flotteste butik

Ugeavisen Nordfyn

Nikoline sprang ud som student med et 10-tal: - Jeg er synshandicappet. For mig har det altid bare været et mål at bestå

Ugeavisen Nordfyn

Bedste serviceoplevelse 2021: Vinspecialisten der går det ekstra skridt

Ugeavisen Nordfyn

Kulturhus klar igen: En rigtig mand genåbnede Støberiet efter corona

Ugeavisen Nordfyn

Klumme: Det der med at yndes med ælde

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Årets nyhed er Lækker by Lundgren

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen: Restaurant Møber fik stemmer i tre kategorier

Ugeavisen Nordfyn

Verdenskendt DNA-forsker svarer: Vil man kunne finde vikingebrødres nulevende efterkommere?

Ugeavisen Nordfyn

Se videoen: Her er alle vinderne i Bedst på Toppen af Fyn

Ugeavisen Nordfyn

Måske som første landkommune: Nordfyn satser på eldrevne renovationsbiler

Ugeavisen Nordfyn

Moster har også succes på havnen

Ugeavisen Nordfyn

100 år: Rund dag for rådhuset

Ugeavisen Nordfyn

Corona: Rigtig mand er klar til tredje omgang

Ugeavisen Nordfyn

Maria Lundgren tilbyder lækre produkter: - Jeg sælger ikke bare for at sælge

Ugeavisen Nordfyn

Fiskehuset har fokus på gode råvarer: - Vi er aldrig gået på kompromis med kvaliteten

Ugeavisen Nordfyn

Et svært år som selvstændig

Ugeavisen Nordfyn

Per både kæmper og tror på drømmen

Ugeavisen Nordfyn

Jeppe er butiksbestyrer: - Det er ikke nok at have en flot butik

Ugeavisen Nordfyn

Trods et turbulent år: Ulrik kører fortsat på

Ugeavisen Nordfyn

Vicky har et stort udvalg på få kvadratmeter:  - I sidste ende gavner det alle

Annonce