Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Jul hele året: Lailas nisser blev startskud til butik

Det var nisserne, der startede det hele. Siden fik de røde mænd og koner selskab af trolde, og nu får nisserne deres egen niche i Laila Jørgensens nye brugskunst-butik Troldegrenen i Bogense. Foto: Betty Rasmussen

Succes med at sælge hjemmelavede nisser på julemarkeder satte skub i Laila Jørgensens drøm om at få sin egen butik. 14. marts åbner hun butikken Troldegrenen i Østergade i Bogense.

Annonce

Bogense: Der vil være jul hele året i butik Troldegrenen, der åbner på adressen Østergade 4 i Bogense den 14. marts.

Det meste af året er nisserne dog henvist til en niche bagest i butikslokalet, men her får de til gengæld også lov til at stå, forår, sommer, efterår og vinter.

For det er nissernes skyld, at Laila Jørgensen nu har besluttet at udleve sin drøm og åbne egen butik med brugskunst, smykker og tørklæder og andre fristelser både til egen fornøjelse og til gaver.

Kreativ har den 54-årige kvinde fra Mejlskov altid været, og for tre år siden lejede hun en stand på julemessen i HCA Boxen, hvor hun solgte sine nisser, som hun bygger op om en krop af et tykt paprør.

Nisserne faldt i dén grad i messe-gæsternes smag, siden fulgte flere julemarkeder, og nisserne har fået selskab af trolde.

Jeg prøver at få fat på ting, der ikke kan købes andre steder i Bogense.

Laila Jørgensen, indehaver af butikken Troldegrenen
Jeg prøver at få fat på varer, der ikke i forvejen kan købes i Bogense, siger Laila Jørgensen, der har travlt med at indrette sin butik, der åbner den 14. marts. Foto: Betty Rasmussen
Annonce

Elefant-parade

For halvandet år siden flyttede den sidste af familiens tre børn hjemmefra, og så mente Laila Jørgensens mand, at det var tiden, hvor hun skulle have sin butik og værksted med plads til sine kreationer.

Siden september sidste år har hun haft butik på hjemadressen i Mejlskov. Butikken har haft åbent i weekender og efter aftale.

- Jeg troede, det kunne lade sig gøre at køre butikken ved siden af mit faste arbejde, men det blev for meget, forklarer Laila Jørgensen, mens hun tillader sig en pause under indretningen af butikken i Østergade.

28. februar havde Laila Jørgensen sidste arbejdsdag i Lidl i Middelfart efter godt 10 år. Tidligere har hun blandt andet været butikschef i Aldi i Bogense, så handelslivet i købstaden er ikke ukendt for hende.

Men i stedet for mælk, mel og meloner i Aldi er det nu, ud over nisserne, fugle skåret i træ, lanterner i alle størrelser, tæpper fra Ib Laursen Design, sølvaber, malede elefanter fra Elephant Parade og meget andet, hun vil tilbyde kunderne i det hvidmalede lokale, hvor fotograf Winnie Synia tidligere havde atelier.

- Jeg prøver at få fat på ting, der ikke kan købes andre steder i Bogense, siger Troldegrenens indehaver, der glæder sig til at opleve, hvordan det bliver, når turisterne begynder at fylde byen.

I baglokalet får hun plads til et mindre værksted, hvor hun kan arbejde, når der ikke er opgaver i butikken. Nisserne skal jo ikke glemmes, så der hele tiden kan være fyldt op i julenichen.

Laila Jørgensen er selv rigtig glad for dette eksemplar af elefant-paraden. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce