Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Julehjælp fra Røde Kors når ud til 50 familier

De 28 frivillige i Røde Kors butikken i Søndersø har en syrisk praktikant i øjeblikket. Det er 40-årige Souad Hasan, der ud over at hjælpe til i butikken også er med ved de søndagscaféer med fællesspisning som Røde Kors arrangerer i Søndersø. Foto: Thomas Gregersen
Røde Kors-butikken i Søndersø kan mærke et stort behov for hjælp til en god jul.
Annonce
Annonce

In at gå i genbrug

Røde Kors i Søndersø oplever et stigende salg i genbrugsbutikken og dermed også mulighed for at hjælpe flere.

- Vi kan mærke, at hele debatten om klima og bæredygtighed har fået nogle andre mennesker til at gå i genbrugsbutikker og vi får stadig rigtigt mange gode ting indleveret. Det er blevet in at gå i genbrugstøj og kunderne spørger heller ikke efter plasticposer mere. Der er stor bevidsthed om det og samtidig med man gør noget for klimaet, kan man altså også tænke på at man hjælper lokale familier i Søndersø, siger Grete Jakobsen.

I Kolding Kommune arbejder man fra i år på at samle de forskellige organisationer, der tilbyder julehjælp og organisere uddelingen, så man undgår, at nogen søger flere steder.

- Sådan en ordning på Nordfyn ville gøre det muligt at forene kræfterne og hjælpe flere familier, men det er slet ikke mit indtryk, at nogen forsøger at snyde sig til unødvendig hjælp her hos os, siger Grete Jakobsen.

Søndersø: - Vi læser ansøgningerne med blide øjne. Det er nogle svære situationer vores ansøgere sidder i. Så er det sådan set ligemeget om det er kontanthjælpsloft eller integrationsydelse der presser dem, men samfundet sætter stadig mange familier - og børn i en svær situation. Ikke mindst til jul, siger Grete Jakobsen fra Røde Kors-butikken i Søndersø.

Butikken har i år modtaget 50 ansøgninger om julehjælp og de mange skriftlige ansøgninger er skræmmende læsning, mener hun.

- Vi siger, det går godt og Danmark er et af verdens rigeste lande, men der er godt nok mange, der ikke kan mærke det. Derfor er jeg ekstra glad for, at en lille genbrugsbutik som vores kan hjælpe så mange familier, siger hun.

I den nordfynske Røde Kors-butik skelner man ikke om det er danske familier eller flygtninge, der søger om hjælp, men man ser på den enkeltes situation og det er først og fremmest børnefamilierne der bliver prioriteret.

I år er det 10. gang, at Røde Kors i Søndersø deler julehjælp ud og hvor der de første år var 15-17 familier der søgte, er tallet steget år for år til nu 50. Men også i 2019 har de 28 frivillige i Søndersø været i stand til at imødekomme alle ansøgninger.

- Røde Kors forbindes ofte med den globale hjælpeindsats omkring krige og katastrofer, men det er vigtigt at vi også tænker på det lokale, og på dem der har brug for hjælp her, mener Grete Jakobsen.

Alle familier får et gavekort til SuperBrugsen i Søndersø på 700 kroner og der bliver givet officiel besked til modtagerne den 10. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce