Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Julehjælp: Fru Nielsens brunkagedej er et hit

Susanne Nielsen har solgt masser af brunkagedej her op til jul, men hun gemmer noget til sig selv, så Fru Nielsens Køkken også kommer til at dufte rigtig julet af nybagte brunkager. Foto: Henrik Larsen
Fru Nielsen sælger julelækkerier til de travle familier, der har svært ved at nå brunkagedejen, den hjemmelavede leverpostej og rødkål.
Annonce

Otterup: Hvad ville jeg selv have svært ved at nå af kulinariske juleforberedelser, hvis jeg havde et andet arbejde end at lave mad?

Spørgsmålet stillede Susanne Nielsen sig selv, da strømmen af gæster i festlokalerne hos Fru Nielsens Køkken i efteråret tørrede ud i takt med, at smittetallet steg, og nye restriktioner blev indført oven på en travl sommer med fester, der var udsat fra foråret.

Svarene var blandt andre: Rødkål, rødbeder, leverpostej og  brunkagedej. Og således inspireret fik Susanne Nielsen igen rygende travlt i sit køkken, hvor hun er alene om arbejdet, efter at den tidligere faste makker, kokken Tina Krogh har fået nyt arbejde.

Tilbuddene præsenterer fru Nielsen på Facebook, og så kan kunderne hente den friske, men kolde mad en dag om ugen.

Susanne Nielsen fik en god idé, da efterspørgslen på fester i hendes festlokaler stoppede. Hun begyndte at tilbyde enkelte ingredienser til juleforberedelserne som rødkål, rødbeder, leverpostej og brunkagedej. Og kunderne kvitterer med bestillinger. Foto: Henrik Larsen

Der er nok at se til, når hun skal svare på bestillinger, lægge billeder ind af de færdige lækkerier og melde udsolgt, når der ikke er mere at komme efter, fortæller Susanne Nielsen midt i arbejdet med at lægge dej op til kuvertbrødet, der skal ledsage dagens tilbud, aspargessuppe.

Annonce

Brunkager og leverpostej

Brunkagedejen hører - til Susanne Nielsens overraskelse - til i toppen af kundernes favoritliste. - Jeg synes jo, det er let nok at lave en brunkagedej, men jeg tror, jeg har lavet 125 kilo vejet op i ruller på 500 gram.

Og den hjemmelavede leverpostej, som kunderne bare skal bage, er også vældig populær. Omkring 150 er det blevet til i november og december.


Jeg synes jo, det er let nok at lave en brunkagedej, men jeg tror, jeg har lavet 125 kilo vejet op i ruller på 500 gram.

Susanne Nielsen


Under forårets corona-nedlukning var der ikke tid til at lave takeaway til private i Fru Nielsens Køkken, fordi de to plejehjem i Otterup fik leveret mad fra køkkenet de fleste af ugens dage, så plejehjemmenes personale kunne koncentrere sig om de ældre. Og plejehjemmene er stadig gode kunder hos Fru Nielsen.

I juleugerne er der lukket i køkkenet på Kvindevadet, og hvad Susanne Nielsen så finder på efter nytår, vil hun bruge juleferien til at spekulere over.

- Jeg er så glad for, jeg sprang ud i det med takeaway, red.), så har jeg stadig lidt kundekontakt. Og når vi er igennem det her, håber jeg jo, at folk bestiller en fest, selv om de måske ikke har rund fødselsdag eller skal have bryllup. Jeg tror, vi trænger til det, siger Susanne Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce