Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kæledyrsboom: - Det er som om, at folk er brændt inde med en masse penge, som de så bruger på kæledyr

Det er særligt vacciner og almen pleje, der præger arbejdskalenderen på Morud Dyreklinik. Her er veterinærsygeplejerske Majken Højte (tv) og dyrlæge Katja Strøm Bruse i gang med en tandrensning på en af deres firbenede patienter. Foto: Anders Ranthe
Siden nedlukningen i marts 2020 har Morud Dyreklinik haft rigeligt at se til. Antallet af kæledyrsejere er nemlig vokset. Dyreklinikken opfordrer samtidig fremtidige købere til at være opmærksomme.

Morud: Da Danmark lukkede ned i marts 2020, frygtede dyrlæge Katja Strøm Buse, at det ville få negative konsekvenser for hendes praksis på Åbakkevej i Morud. Det har vist sig at gå lige omvendt. Selv om det i dag er halvandet år siden, pandemien ramte, har de stadig rigeligt at se til hos Morud Dyreklinik.

- Vi har nærmest ikke haft en rolig dag siden. Det er som om, at folk har brændt inde med en masse penge, som de alligevel ikke har kunnet bruge på flyrejser, restaurantbesøg eller andre oplevelser. I stedet har mange så valgt at lade pengene gå til kæledyr, siger Katja Strøm Bruse.

Faktisk har travlheden også været synlig i perioder, hvor personalet på Morud Dyreklinik normalt ikke har særlig meget at se til.

Annonce

- Januar og februar plejer at være totalt døde. Det har dog på ingen måde vist sig at være tilfældet i år. Det er selvfølgelig et luksusproblem. Men nogle gange har man svært ved at tro på, at vi kan blive ved med at have så meget at se til, siger hun.

Kæledyrsboom

Morud Dyreklinik er ikke alene om at have travlt. Landet over har man oplevet et decideret boom i efterspørgslen på kæledyr. I marts 2021 viste tal fra Dyrenes Beskyttelse, at alene antallet af hundeejere er vokset med 67.000 sammenlignet med tilsvarende periode sidste år.

Hundene Mille (tv) og Liva går dyrlæge Mia Berg logrende i møde på Morud Dyreklinik. Foto: Anders Ranthe

Selv om kæledyrsboomet umiddelbart har vakt glæde i dyrebranchen, har mange også valgt at tage bestik af situationen. Man har især forholdt sig afventende i forhold til, hvad udfaldet måtte blive af den gradvise genåbning

- Vi forventer stadig at se en del omplaceringer eller lignende, nu hvor folk begynder at få mindre tid derhjemme. Problemet kan især opstå, når kæledyrene skal til at være alene hjemme igen. Det er mange af dyrene ikke vant til. Indtil videre har jeg dog kun været med til to omplaceringer. Generelt synes jeg, folk er meget opsatte på at få det til at lykkes. De vil det virkelig gerne, fortæller dyrlæge Mia Berg.

Annonce

Køb med omtanke

Den store efterspørgsel har også udløst kronede dage for de mere brodne kar i kæledyrsbranchen. Det gælder eksempelvis for de såkaldte hvalpefabrikker.

- Det er ikke længe siden, vi måtte aflive en stort set nykøbt hvalp, fordi den var begyndt at udvise adfærdsproblemer. Det skyldtes manglende socialisering i dens tidlige opvækst. Desværre var der ikke nogen anden udvej, fortæller veterinærsygeplejerske Anne-Mette Juhl.

Selvom Katja Strøm Buse har forståelse for de købere, der af ren desperation henvender sig til andet sted for at anskaffe sig et kæledyr, opfordrer hun også til, at man tænker sig om.


Som sådan behøver der ikke at være noget galt med at købe en blandingsrace. Men omvendt ved man jo heller ikke, hvad man køber

Katja Strøm Bruse, dyrelæge og ejer af Morud Dyreklinik


- Når det kommer til hvalpefabrikker, kan man jo som køber sagtens få den tanke, at man redder dyrene. Men faktisk støtter man jo en ny produktion. Derudover skal man også være opmærksom på, hvilken slags hund man køber. For tiden ser vi rigtig mange hvalpe af såkaldt "tvivlsom herkomst". Som sådan behøver der ikke at være noget galt med at købe en blandingsrace. Men omvendt ved man jo heller ikke, hvad man køber, siger hun.

Hvis man som køber selv oplever mistænkelige forhold et sted, opfordrer Morud Dyreklinik til, at man kontakter Dyrenes Beskyttelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Annonce
Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Nikoline sprang ud som student med et 10-tal: - Jeg er synshandicappet. For mig har det altid bare været et mål at bestå

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Bedste serviceoplevelse 2021: Vinspecialisten der går det ekstra skridt

Ugeavisen Nordfyn

Kulturhus klar igen: En rigtig mand genåbnede Støberiet efter corona

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Årets nyhed er Lækker by Lundgren

Ugeavisen Nordfyn

Klumme: Det der med at yndes med ælde

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen af Fyn: Pernille vandt for flotteste butik

Ugeavisen Nordfyn

Bedst på toppen: Restaurant Møber fik stemmer i tre kategorier

Ugeavisen Nordfyn

Måske som første landkommune: Nordfyn satser på eldrevne renovationsbiler

Ugeavisen Nordfyn

100 år: Rund dag for rådhuset

Ugeavisen Nordfyn

Se videoen: Her er alle vinderne i Bedst på Toppen af Fyn

Ugeavisen Nordfyn

Moster har også succes på havnen

Ugeavisen Nordfyn

Maria Lundgren tilbyder lækre produkter: - Jeg sælger ikke bare for at sælge

Ugeavisen Nordfyn

Corona: Rigtig mand er klar til tredje omgang

Ugeavisen Nordfyn

Fiskehuset har fokus på gode råvarer: - Vi er aldrig gået på kompromis med kvaliteten

Ugeavisen Nordfyn

Et svært år som selvstændig

Ugeavisen Nordfyn

Per både kæmper og tror på drømmen

Ugeavisen Nordfyn

Jeppe er butiksbestyrer: - Det er ikke nok at have en flot butik

Ugeavisen Nordfyn

Trods et turbulent år: Ulrik kører fortsat på

Ugeavisen Nordfyn

Vicky har et stort udvalg på få kvadratmeter:  - I sidste ende gavner det alle

Ugeavisen Nordfyn

- Forretningen skal jo være indbydende

Ugeavisen Nordfyn

Intersport i Otterup er kommet stærkt igen: - Vi hjælper folk til at træne hjemme i stuen

Ugeavisen Nordfyn

Kirsten og Klaus kræser for bogenserne

Annonce