Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kæmpe kors måtte gennem politiets arkiver

Selvom korset er købt til Torben Juuls egen private samling og ikke skal sælges, så kan det ses i butikken i julemåneden. Foto: Thomas Gregersen
Fyns Politi har givet grønt lys til den nordfynske antikvitetssamler og -handler Torben Juul, der nu endelig tør glæde sig over sin seneste anskaffelse.
Annonce

Bogense: I et stykke tid har antikvitetshandler Torben Juul gået og trippet og ventet på svar fra Fyns Politi. Spørgsmålet var om hans seneste nyerhvervelse var "varmt".

Det næsten en meter høje og 20 kilo tunge messingkors i keltisk design købte han fornyligt sammen med nogle andre genstande af enken efter en afdød samler.

- Man kan næsten ikke være for forsigtig i den her branche og lige dette kors ligner noget der kunne stamme fra en større kirke - måske en domkirke i udlandet, siger Torben Juul.

Derfor henvendte han sig selv til politiet for at få tjekket korset i den såkaldte koster-database og onsdag kom der svar tilbage, at det store messingkors ikke optræder som stjålet nogen steder.

Korset er købt til Torben Juuls store private samling af religiøse genstande og kommer ikke til salg, men det kan opleves i udstillingen i hele julemåneden.

- De ting jeg sælger i butikken er næsten udelukkende fra mine egne samlinger, så jeg køber ikke op fra tilfældige, der bare kommer ind fra gaden. Når jeg selv er ude og købe noget, så er det udelukkende på anerkendte auktioner og hos antikvitetshandlere. Jeg har flere gange trukket mig fra salg på netauktioner, fordi det lugtede af snyd, siger han.

Torben Juul har også tidligere fået tjekket enkelte af sine mere specielle fund hos politiet.

- Jeg har det sådan, at jeg ikke kan glæde mig over noget, der måske i virkeligheden tilhører andre. Men nu kan jeg for det første glæde mig og så komme i gang med at undersøge det her kors, der efter min mening kan være keltisk og fra omkring år 1900.

Man kan se detaljebilleder af korset på hjemmesiden www.antik44.dk eller se hele korset i butikken.

Torben Juul er ikke i tvivl om, at korset nok har en udenlandsk oprindelse. Der er tydelige keltiske tråde med de fine solsymboler, mener han. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce