Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kappendrup: Festlig indvielse af toilet

Det offentlige toilet i Kappendrup (th) kan også benyttes af handicappede. Privatfoto
Et længe næret ønske blev til virkelighed, da Kappendrup fik sit første offentlige toilet.
Annonce

Kappendrup: Så snart man så kagen, som bageren hos Kappendrup Bageri havde lavet i dagens anledning, vidste man med det samme også, hvad den nylige fejring på Torvet i Kappendrup gik ud på:

Åbningen af landsbyens første offentlige toilet. Et længe næret ønske, der nu er gået i opfyldelse og som på festlig vis blev fejret. Conny Lykkeberg, der har boet i byen, siden hun var tre år, holdt på vegne af Hjadstrup-Lunde lokalråd tale.

- Da jeg var barn, havde vi rigtig mange forretninger i byen, da Kappendrup var en stationsby. Der var to købmænd, to bagere, to mekanikere, to tømrere, slagter, tobaksforretning, en tatol-forretning, karetmager, skomager, grill, ishus, fjerkræslagteri, foderstofforretning, manufaktur, skrædder, cykelforretning, snedker og sadelmager.

- I dag er der en slagter, en bager, en fodklinik, en vognmandsforretning, en mekaniker, en elforretning og en fabrik. Og så har vi fået en legeplads med fitnessredskaber og nu et toilet. Det er der ikke ret mange små byer, der har i dag, så det er vi kanon glade for, sagde hun blandt andet i talen.

Det offentlige toilet, der også kan benyttes af handicappede, er blevet opført efter støtte fra Nordfyns Kommune, diverse fonde og ikke mindst fra lokale erhvervsdrivende.

Kappendrup Bageri havde været i det kreative hjørne. Privatfoto
Annonce

Behovet er der

Conny Lykkeberg er sikker på, at toilettet vil blive benyttet. Hun og de øvrige medlemmer af lokalrådet har i årevis ønsket at få ét. Behovet er blevet forstærket af, at flere og flere benytter sig af de muligheder, som Torvet tilbyder. Om det så er de udendørs fitness-faciliteter, legeredskaberne eller mulighederne for i al sin enkelhed at gøre ophold og hygge sig.

Hvilket eksempelvis et stigende antal cyklister gør i sommerhalvåret. Ligesom afviklingen af loppemarked og sommerfest også er med til at understrege behovet for et toilet.

Conny Lykkeberg, Hjadstrup-Lunde lokalråd, holdt tale i forbindelse med åbningen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce