Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kendt ansigt i ny rolle: Jannie Rasmussen er blevet bedemand

Jannie Rasmussen skal først og fremmest dække Nordfyn for Nordfyns Begravelsesforretning, der holder til i Middelfart. Foto: Thomas Gregersen
Med en baggrund i blomsterverdenen springer ung nordfynbo nu ud i en helt ny rolle.
Annonce

Nordfyn: Det er et kendt nordfynsk ansigt, der i lidt af et karriereskifte nu springer fra blomsterdekoratør til bedemand, men hverdagen kommer stadig til at byde på masser af blomsterarbejde for Jannie Rasmussen.

Som fast ingrediens i den nordfynske rosenfestival og mange år på den daværende planteskole Rosenhaven i Bogense forbinder de fleste hende nok med masser af farver og festlige dekorationer.

Senest har Jannie Rasmussen været ansat som blomsterdekoratør på Hindsgavl Slot i Middelfart, men siden 1. august har der stået bedemand i Nordfyns Begravelsesforretning på visitkortet.

- Det er klart, at det er noget af et karriereskifte, men som blomsterdekoratør taler man jo også med mennesker i sorg, når man skal aftale bårebuketter og kranse. Det er vigtigt at være god til at lytte efter og spørge ind til folks ønsker. Den evne til at kunne tale med alle er vigtig i begge job, fortæller Jannie Rasmussen.

Hun er stadig under oplæring som bedemand, hvor det er meningen, at hun fremover primært skal dække det nordfynske område, men hun tager også blomsterdelen med sig over i det nye job.

- Vi arbejder lige nu på en internetbutik, hvor man vil kunne bestille alle slags blomster til begravelser som bårebuketter, kranse og dekorationer, fortæller Jannie Rasmussen.

Annonce

Glad for at arbejde med mennesker

- Der er mange, der har nogle forestillinger om jobbet som bedemand, men i min stadig forholdsvis korte tid har jeg kun oplevetm at det er fantastisk, at kunne hjælpe mennesker, der står i en svær og uoverskuelig situation. Sorg kommer i mange former og der skal man som bedemand være lydhør og også være med til at bringe de gode minder om den afdøde frem. Det er en tæt menneskekontakt, som man ikke finder i ret mange andre situationer. Det kan jeg godt lide, siger hun.

Det er Jannie Rasmussens indtryk, at det er blevet en mere naturlig ting at tale om døden og hvordan man ønsker den sidste afsked med sine kære.

- Det er ikke nær så tabubelagt, som det har været og mange har også haft nogle ønsker til hvordan det hele skal foregå, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Modeshow med god afstand

Ugeavisen Nordfyn

Månedens buket: Aase skaber glæde med gymnastik

Annonce