Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Kirkestræde synger sammen

Hver aften mødes beboere i Kirkestræde på gaden og synger for forår, fællesskab og mod coronaens isolation.
Annonce

Bogense: - Se hvilken morgenstund, solen er rød og rund. Nina er gået i bad og jeg spiser ostemad, lyder det ned gennem gaden, mens en saxofons dybe toner fører an. Når man ikke har det store sociale liv - og ikke nogen balkoner, så er man jo nødt til at mødes til en sang på gaden. Sådan har beboerne i Kirkestræde i Bogense tænkt. Og som tænkt - så gjort i snart en måned.

Hver dag klokken 17 går dørene op og folk kommer ud på gaden med sangbøger i hænderne. På en lygtepæl sidder ugens sange klistret op, så man kan finde teksterne frem på forhånd.

Onsdag aften var det først Svantes lykkelige dag og efter en kort pause, så saxofonisten kunne få vejret, sang deltagerne Skuld gammel venskab rent forgå.

De ældre beboere der ikke kan komme ud på gaden, følger med for åbne vinduer og efter den sidste sang siger man kort godaften og går ind og fortsætter sin sociale isolation bag lukkede døre.

Men de fleste ser frem til det daglige åndehul i strømmen af corona-nyheder.

- Jeg må ikke komme ud på gaden, fordi jeg er syg og ikke så godt gående. Men så er det da dejligt, at kunne følge med fra vinduet, siger Kaj Nielsen, der fylder 80 år den 18. april.

Man er også velkommen til at snige sig med på en sang, selvom man ikke har adresse i Kirkestræde og torsdag synges der både fødselsdagssang for dronningen og Der er et yndigt land.

Fredag er det Kom maj du søde milde og Roselil og hendes moder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce