Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Klar til ny sæson: Lunden sejler til Vigelsø igen

Billedet er fra sidste gang, hvor der blev afholdt Fjordens Dag. Her var der en lind strøm af gæster, der tog med på sejlturen til Vigelsø. Arkivfoto: Michael Bager

Vigelsø: Foråret er over os, og der er igen sejlads til Odense Fjords største ø, Vigelsø. Båden Lunden sejler hver anden søndag fra 14. marts til og med 24. oktober fra Klintebjerg.

På den 132 hektar store, øde ø findes en afmærket vandrerute, der er 2,3 km lang og som fører gennem både skov og kyst. Vigelsø ligger i et EU-fuglebeskyttelsesområde, hvilket vil sige, at dele af øen er udlagt til reservat og derfor er et oplagt sted at se på fugle - af hensyn til fuglelivet er der adgangsforbud på sydøen hele året.

Informationscenter finder man i den gamle fodermesterbolig ved molen, hvor der også er toiletter.

Afgang fra Klintebjerg havn sker klokken 10.00, og der sejles retur fra Vigelsø klokken 13.00. Prisen er 40 kroner per voksen og 20 kroner per barn. Sejladsen kræver ingen tilmelding.

Har man lyst til og mod på at overnatte på øen, byder øen på en ’primitiv lejrplads’ med plads til tre-fire mindre telte. Her tillades én overnatning. (dorwo)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce