Annonce
Kultur

Klar til optagelse: Oscarvindende instruktør filmer på Nordfyn

En kendt instruktør og et stort filmhold har indtaget Nørre Højrup i denne uge. Så der er ikke grund til at tjekke navigationen, hvis man undrer sig over skiltet med Ryslinge Brugsforening. Foto: Thomas Gregersen
Det er ikke ofte, at man ser Nørre Højrup på det store lærred, men i denne uge er den lille landsby kulisse for en ny dansk film med den oscarvindende instruktør Anders Walter.

Nørre Højrup: Måske er det for meget at kalde Nørre Højrup for en tidslomme, men hvis man alligevel gør det, så kan man samtidig fremhæve, hvordan det oprindelige landsbymiljø på Kirkevej er bevaret stort set uændret gennem årtier.

Det er måske også for meget at kalde Nørre Højrup for Nordfyns Hollywood, men det er netop det velbevarede landsbymiljø, der betyder, at et filmhold fra Nordisk Film sammen med den kendte dansk instruktør Anders Walter er rykket ind i byen.

I Nørre Højrup bliver der i løbet af denne uge optaget scener til den nye dansk storfilm Befrielsen, hvor handlingen udspiller sig omkring de hundredetusindevis af tyske flygtninge, der kom til Danmark i de sidste dage af anden verdenskrig.

Annonce

I de seneste dage er der blevet malet facadeskilte og skabt liv i vinduerne i byens tidligere brugsforening og hos den bagerbutik, der i sin tid lå på den modsatte side af vejen.

Inden optagelserne vil der også blive spredt grus på vejen for at dække asfaltbelægningen.

Vil ikke bekræfte

Hverken Film Fyn eller Nordisk Film ville fredag bekræfte, at det er filmen "Befrielsen", der er tale om, men det fremgår af et brev, der er sendt ud til naboerne til optagelserne.

Ifølge Nordisk Film selv er det den Oscarvindende danske instruktør Anders Walter, der dermed står bag sin første danske spillefilm.

Han vandt i 2014 en Oscar for kortfilmen Helium, og i 2017 debuterede han med den amerikanske spillefilm I Kill Giants.

Kirkevej gennem Nørre Højrup vil være præget af filmoptagelser, der vil kunne påvirke trafikken gennem byen i perioder mellem klokken 6 og 18. Foto: Thomas Gregersen

Hos Film Fyn, der støtter filmen, vil direktør Klaus Hansen gerne bekræfte, at der er tale om en historisk film, og at der udover de nordfynske scener også blandt andet optages på Ryslinge Højskole i den kommende tid.

I Nørre Højrup er den lille brugsbutik blevet udstyret med håndmalede bogstaver, hvor der står Ryslinge Brugsforening, og det er da også på de midtfynske lokationer, at langt de fleste scener til filmen optages.

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Her kan du bade til sommer: Seks strande kan i år hejse det blå flag

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Efter lang tids planlægning: Nyt børnehus skal stå klar i 2023

Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Oksana flygtede med sin mor og 2-årige datter i propfyldt tog: Nu har hun fået arbejde og håb for fremtiden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Nordfyn

Kristina og Dina er pædagoger og vil ikke sende deres egne børn i institution: - De har bedre af at gå hjemme

Ugeavisen Nordfyn

Foredrag om Melby Kirkes klokker

Ugeavisen Nordfyn

Oplev solnedgangen til havs, når Castor kaster anker ved Æbelø

Ugeavisen Nordfyn

Stig Rossen tager vennerne med til koncert i Bogense

Ugeavisen Nordfyn

Guidet vandretur Bogense - Fogense - Hugget

Ugeavisen Nordfyn

Alder er en trinvis befrielse

Annonce